15. oktober 2019
66-årig vognmand, dømt for hashsmugling, får lov at blive her til lands. For en stund i hvert fald.
66-årig vognmand, dømt for hashsmugling, får lov at blive her til lands. For en stund i hvert fald.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hashdømt lokal vognmand slipper for udlevering til de franske myndigheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hashdømt lokal vognmand slipper for udlevering til de franske myndigheder
Slagelse - 22. maj 2019 kl. 06:18
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Retten i Næstved har ophævet Rigsadvokatens afgørelse fra august 2018 om, at 66-årige Jørn Lisberg fra Slagelse skal udleveres til Frankrig. Det sker med en kendelse afsagt mandag.

arrow Læs også: Hashdømt vognmand mødes af lukket dør: Nu skal han udleveres

Dermed ser det ud til - i hvert fald indtil videre - at vognmanden fra Slagelse klarer frisag og dermed ikke ryger i kløerne på de franske myndigheder, der ellers har et udestående med den 66-årige hashsmugler.

Jørn Lisberg er tidligere dømt for smugling, og humlen i denne omgang er en dom, han fik ved en fransk domstol i april 2016 for sin forbindelse til 103 kilo hash.

Her blev han idømt syv års fængsel uden selv at være til stede, og den straf skal fuldbyrdes, mener franskmændene, der derfor har anmodet om at få vognmanden udleveret.

Udleveringen har Rigsadvokaten sagt god for, men nu ophæves afgørelsen altså af Retten i Næstved, som mener, at flere betingelser i udleveringsloven slet og ret ikke er opfyldt.

Det skriver Sjællandske onsdag.

Manden blev allerede i 2014 kædet sammen med fundet af 103 kilo hash på en dansk lastbil, og som led i efterforskningen udstedte det franske politi dengang en arrestordre på manden.

Dengang nægtede han dog at flyve til Frankrig, hvorfor man i 2016 idømte ham syv års fængsel, uden han var til stede i retten.

Desuden er det hans anden hashdom, idet han også tidligere ved København Byret er blevet dømt for 600 kilo hash.

Den 66-årige vognmand har flere gange i løbet af de seneste år påberåbt sig sygdom som grundlag for, at en tur bag franske tremmer var særdeles uønsket. Og nu lader det da også til, at byrettens ophævelse af dommen kan blive et pusterum. Om muligt et midlertidigt af slagsen.

For at manden slet ikke, ej heller på et senere tidspunkt, skal udleveres, er tvivlsomt. Således har anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i samarbejde med Rigsadvokaten kæret mandagens kendelse til landsretten.

Det fortæller specialanklager Mariam Khalil.

- Fra anklagemyndighedens side mener vi, at alle betingelser er opfyldt. Det vil derfor nu sige, at den ryger i landsretten, som så skal vurdere, om Retten i Næstved har truffet den rigtige kendelse, siger specialanklageren, der vurderer, at landsretten bliver endestationen.

- Man har altid mulighed for at søge en tredjeinstans-bevilling, altså få den i Højesteret. Men der skal være nogle helt særlige omstændigheder, som vi ikke mener, der er i denne sag, siger Mariam Khalil.

Jørn Lisbergs advokat, Peter Christiansen, har ingen kommentarer til sagen, andet end han hilser byrettens kendelse velkommen.

arrow Hashdømt vognmand fængsles inden udlevering til Frankrig
19. juni 2019 kl. 12:09 Opdateret: kl. 13:30

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk