14. juli 2020
Skoleleder Emil Krapper deler bøgerne ud til eleverne. Han kalder det fantastisk litterær rejse, som har åbnet elevernes øjne for, hvor spændende og givtigt det er at skrive til andre. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Skoleleder Emil Krapper deler bøgerne ud til eleverne. Han kalder det fantastisk litterær rejse, som har åbnet elevernes øjne for, hvor spændende og givtigt det er at skrive til andre. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Håbet« og »17 sygdomme« udgivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Håbet« og »17 sygdomme« udgivet
Slagelse - 08. oktober 2019 kl. 19:29
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Læsere, der også tilgår denne avisartikel i papirversionen, kan givet nikke genkendende til begejstring over at læse trykte bogstaver på papir frem for på skæm eller telefon.

Samme reaktion kunne iagttages hos eleverne i Vemmelev Skoles to syvende klasser, da de af skoleleder Emil Krapper tirsdag hver fik overrakt en bog med de noveller, de har arbejdet med og selv skrevet på siden august. Der blev straks bladret og læst i bøgerne - for mange nok også for lige at se sine egne formuleringer på tryk!

Det er første gang, at elever på skolen udgiver bøger.

- Jeg håber bestemt ikke, at det også er sidste gang, for det har været en helt igennem fantastisk og lærende proces, hvor eleverne i responsgrupper har hjulpet hinanden, så alle har fået skrevet, siger lærer i 7B Christina Vestmose. Hun beskriver eleverne som yderst kreative og fantasifulde. Forud for skriveprocessen er en mængde noveller læst, ligesom der er arbejdet med person- og miljøkarakteristikker og opbyggelse af litterære spændingskurver og plot.

Begge bøger har et fælles tema. Håb og sygdom. Titlerne er »Håbet« og den lidt mere underfundige »17 sygdomme«, der henviser til klassen 17 elever.

Bøgerne er trykt i et meget begrænset oplag, men dog stort nok til, at alle elever fik deres egen bog. Skolens øvrige elever kan nu låne »Håbet« og »De 17 sygdomme« på skolebiblioteket. Udgivelsen blev fejret med oplæsning af to af novellerne samt brud på skolens kostpolitik med servering af chips og sodavand.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk