20. oktober 2019
Hele sagen omkring Guldagergaards fremtid skal op på et møde efter sommerferien. Byrådet har dog nu fastsat, hvordan man fortsat kan støtte.
Hele sagen omkring Guldagergaards fremtid skal op på et møde efter sommerferien. Byrådet har dog nu fastsat, hvordan man fortsat kan støtte.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guldagergaard skal fortsat støttes efter overgang til fond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guldagergaard skal fortsat støttes efter overgang til fond
Slagelse - 25. juni 2019 kl. 08:22
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den selvejende institution Guldagergaard har gennem årene modtaget mange penge i tilskud fra kommunen, men samtidig har tilknytningen til kommunen betydet, at Guldagergaard har haft svært ved samtidig at få midler fra fonde.

Derfor ønsker Guldagergaard, der jo holder til i kommunalt ejede bygninger, at overgå til fondseje.

På sit møde mandag drøftede byrådet det fremtidige samarbejde med Fonden Guldagergaard. Herunder overdragelse af inventar samt køb af aktiviteter fra stedet.

En svær sag med en masse jura i, konstaterede formanden for kultur- og fritidsudvalget, Jørgen Andersen (S), der også er med i bestyrelsen og kaldte institutionen spændende.

SF`s Jørgen Grüner sagde, at han fandt det paradoksalt, at institutionen skulle løsrive sig fra kommunen for at udvikle sig.

- Der er tale om offentligt ejede bygninger, så det er da lidt bekymrende, at vi ikke har kunnet få mere ud af det allerede i dag. Det bør give anledning til en intern granskning, sagde Jørgen Grüner.

Ann Sibbern fra Dansk Folkeparti var ikke enig med de øvrige medlemmer i økonomiudvalget. Hun mente ikke, at der var tale om, at Kulturministeriet skulle ind og tage stilling til videreførelse af aktiverne, da der er tale om en omdannelse til en erhvervsdrivende fond og ikke et ophør.

DF kunne derfor ikke stemme for formuleringerne i sagen omkring ophør af den selvejende institution.

Ann Sibbern sagde, at DF ønskede al mulig fremgang for Guldagergaard.

Venstre ønskede, at byrådet skal tage samlet stilling til de forskellige beslutninger, der skal til for at den selvejende institution Guldagergaard ophører og at Fonden Guldagergaard etableres.

Dette skal ske på et møde efter sommerferien.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk