13. juli 2020
En hjerteskærende stormende jubel fra børn, der har lært, at livet er svært, mødte Frederik S. Johansen, da han mandag morgen mødte på sin skole Storebæltskolen. Guld-Frederik er nu et lyslevende håb for børnene om succes i livet. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

En hjerteskærende stormende jubel fra børn, der har lært, at livet er svært, mødte Frederik S. Johansen, da han mandag morgen mødte på sin skole Storebæltskolen. Guld-Frederik er nu et lyslevende håb for børnene om succes i livet. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guld-Frederik giver børnene håb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guld-Frederik giver børnene håb
Opdateret 26. marts 2019 kl. 08:05
Slagelse - 26. marts 2019 kl. 07:49
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kan de juble på Storebæltskolen? Ja, mon ikke.

Tonerne fra Queens »We are the champions« blev afbrudt af et øredøvende højt jubelbrøl og viftende flag, da 16-årige Frederik S. Johansen mødte i sin 9. klasse på Storebæltskolen mandag morgen.

Alle specialskolens godt 80 elever og omkring samme antal personale var samlet i salen for at byde den olympiske mester og supersvømmer velkommen.

Jubelen til Guld-Frederik mærkes ekstra intens og helt ind i hjertet. Ikke kun fordi den er høj, men fordi den kommer fra børn, der har lært, at livet er svært for dem. De går alle på Storebæltskolen grundet indlæringsvanskeligheder på grund af udviklingshæmning som følge af diverse handicap eller diagnoser.

- Frederik er beviset. Han er en rollemodel og et håb for vores børn. Nu kan de se, at selv om de i udgangspunktet har det svært, så kan de blive vindere. Vinde guld som Frederik, siger Benjamin Ejlertsen, skoleleder på Storebæltskolen.

Skolelederen tilføjer, at han er glad for, at skolen har holdt fast i at tilbyde alle eleverne fra 0. til 7. klasse svømning.

- Det ville have været så nemt at spare svømningen væk for at opfylde sparekrav. Heldigvis har vi holdt fast.

Frederiks interesse for svøming kom jo netop, fordi han via skolen kom til svømning, siger Benjamin Ejlertsen.

Sammen med 21-årige også udviklingshæmmede Camilla Klestrup Hansen har Frederik S. Johansen sat Danmark, Slagelse og Korsør på verdenskortet.

Deres svømmepræstationer er helt unikke og kulminationen af en enorm træningsindsat i Korsør Svømmehal hos Korsør Handicap Idræt og SVØM Korsør.

Begge svømmere var trods Ol-medaljerne naturligvis mødt op til deres træning i aftes i Korsør Svømmehal. Her ventede dem endnu en jublende overraskelse. Familie, venner, sponsorer og svømmekammerater havde sørget for rød løber, flag, kage, sodavand og boblevin. En regional tv-station interviewede de to supersvømmere til næsten direkte tv.

Sjællandske spurgte ind til årsagen til, at Frederik S. Johansen satte personlige rekorder i alle de løb, han vandt.

- Årsagen er verdens bedste træner Jonas (Frei, red.). Det er hans skyld, lød det øjeblikkeligt fra Guld-Frederik.

- Han virker ellers ret hård, når I træner klokken seks om morgenen?

- Det er han ikke. Som han siger, hvis I bare hører efter, så er jeg sød og rar, lød det logisk fra Frederik S. Johansen, der i guldløbet ikke så, at han først på den sidste bane kæmpede sig op på førstepladsen.

- Jeg fyrede den bare af, og så ikke hvor jeg lå!

Frederik S. Johansens forældre var forhindret i at deltage i aftenens festligheder grundet influenza.

7.500 atleter fra 195 lande deltog i Special Olympics World Games 2019 i Abu Dhabi. Fra Danmark deltog 86 atleter. Danmark fik i alt 52 medaljer. Legene holdes hvert fjerde år og havde i år 50 års jubilæum.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk