23. august 2019
Omkring 3500 mødte op i Korsør Bypark, da Den kgl. Sommerballet optrådte. I år optræder den samme sted den 10. juni. Foto Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Omkring 3500 mødte op i Korsør Bypark, da Den kgl. Sommerballet optrådte. I år optræder den samme sted den 10. juni. Foto Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Gratis« sommerballet koster næsten 100.000 kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Gratis« sommerballet koster næsten 100.000 kr.
Slagelse - 14. marts 2019 kl. 08:39
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næsten intet er gratis. Heller ikke at få besøg af Den Kongelige Ballets sommerballet, som publikum dog har gratis adgang til.

- Balletten koster 75.000 kroner plus diverse tekniske omkostninger som eksempelvis leje af toiletter, siger Jørn-Ole Didriksen, formand for Korsør Turistråd af 1897. Sammen med formand for Korsør Erhvervsforening Jacob A.G. Stryhn underskrev han i går kontrakten, der sikrer, at Korsør for tredje år i træk får besøg og optræden af den kongelige sommerballet. Det sker 2. pinsedag mandag den 10. juni med de første ballettrin på scenen fra klokken 19.

Foruden førnævnte to foreninger er Korsør Kulturhus, Korsør Bykontor og Slagelse Kommune med til at betale balletregningen.

- At få balletten til Korsør viser, at det er vigtigt, at vi er flere, der går sammen og skaber et stærkt fællesskab, der kan løfte en så stor begivenhed, siger Jacob A.G. Stryhn.

- Med tredje gang er det næsten nu en fast ballettradition, vi har fået i Korsør, hvor jeg ikke forstår, at der stadig er nogle, der ikke mener, at der sker noget i byen, siger Jørn-Ole Didriksen.

Da den kongelige sommerballet første gang var i Korsør i 2017, måtte den få minutter før start aflyses grundet et kraftigt uvejr. I 2018 blev den gennemført i blæsende sommerligt tørvejr i Korsør Bypark, hvor den også opføres i år.

- Vi sendte en lille føler til Den kgl. Ballet om et genbesøg i Korsør i sommeren 2019. Svaret fra balletmester Nikolaj Hübbe var et stort ja tak begrundet i, at han synes, at forholdene for balletten i byparken er helt perfekte, siger Hans-Jørn Andersen fra Korsør Bykontor. Han tilføjer, at rigtig mange borgere har spurgt til, om ikke balletten kunne komme igen.

- Har I overvejet at lade balletten opfører i Halsskov Havn med Storebæltsbroen som baggrund?

- Det kunne være flot, men så længe havnen ikke er sikret og repareret, så tør vi ikke. Hertil er der også en større risiko for blæst, end i byparken, siger Jørn Ole Didriksen. Han håber, at mange plejehjem vil sørge for at hjælpe deres beboere med transport, så de får en danseoplevelse.

Årets kongelig sommerballet er den største Danmarks-turné nogensinde med besøg i ti byer på ti dage og dermed en samlet indtægt på 750.000 kroner.

- Jeg er bragende stolt af Den Kongelige Ballets høje niveau netop nu. Det skal vi selvfølgelig vise hele landet, siger balletmester Nikolaj Hübbe, der kalder sommerballetten for et af kompagniets højdepunkter.

Følgende steder får balletbesøg:

Søndag 9.6 kl. 16: Ofelia Plads, København

Mandag 10.6 kl. 19: Byparken, Korsør

Tirsdag 11.6 kl. 19: Krappes Grønne Ring, Kjellerup

Onsdag 12.6 kl. 19: Rebild Bakker, Skørping

Fredag 14.6 kl. 19: HEART, Herning

Lørdag 15.6.kl. 19: Sønderborg Slot

Søndag 16.6 kl. 19: Anlægget, Billund

Mandag 17.6 kl. 19: Kongens Have, Odense

Tirsdag 18.6 kl. 19: Fredensborg Slotshave

Onsdag 19.6. kl. 19: Torvet, Præstø

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk