21. januar 2021
Heidi Nielsen skrev onsdag et opslag på Facebook, da hendes søn Frederik var blevet efterladt uden opsyn efter at være påkørt af en mooncar i sin børnehave. Heller ingen pædagoger havde ringet hjem til familien, lyder kritikken. Privatfoto.
Heidi Nielsen skrev onsdag et opslag på Facebook, da hendes søn Frederik var blevet efterladt uden opsyn efter at være påkørt af en mooncar i sin børnehave. Heller ingen pædagoger havde ringet hjem til familien, lyder kritikken. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grædende Frederik blev efterladt alene og blødende: Giver udvalgsformand ondt i maven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grædende Frederik blev efterladt alene og blødende: Giver udvalgsformand ondt i maven

Billedet af grædende Frederik med munden fuld af blod har prentet sig ind på nethinden af flere. Det gælder også Helle Blak (SF), der er formand for Slagelse Kommunes børne- og ungeudvalg. Nu ønskes sagen undersøgt.

Slagelse - 04. december 2020 kl. 10:02
Af Fleur Sativa

De næste 14 dage må Heidi Nielsens fire-årige søn leve af blød kost. Men selv om han ikke bruger sine tænder til at tygge på noget, er han stadig stærkt plaget af smerter.

arrow Læs også: Forlanger fyringer: Aktindsigt afslører flere alvorlige anklager mod børnehus

Tirsdag kom lille Frederik nemlig til skade, da han var afleveret til pasning i Børnehuset StrandLoppen i Korsør. Det fortæller hans mor i et opslag på Facebook, som Sjællandske beskrev i går, torsdag.

- Helt alene sad han inde på hans stue og blodet løb ud af munden på ham! Da jeg så ham! Og der var ingen pædagoger at se! Så jeg måtte råbe og skrige, før der kom nogen, skriver Heidi Nielsen i Facebook-opslaget, hvor hun retter skarp kritik af institutionen.

Og nu vækker beretningen også politisk harme.

Ondt i maven

Helle Blak (SF), formand for kommunens børne- og ungeudvalg sad derhjemme, da en udvalgskollega gjorde hende opmærksom på Heidi Nielsens opslag, der i skrivende stund blevet delt knap 300 gange og har fået flere hundrede forældre til tasterne.

- Jeg blev simpelthen både så vred og så ked af det. Det gør jo ondt i maven at læse sådan noget, fortæller hun til Sjællandske.

Artiklen forsætter efter billedet...

Sådan her fandt Heidi Nielsen sin søn Frederik, da hun hentede ham fra børnehave. I flere timer var han overladt grædende og alene, efter han var kommet til skade på legepladsen. Privatfoto.

Ifølge Heidi Nielsen var hendes fire-årige søn blevet påkørt af en mooncar på legepladsen, men ingen pædagoger havde ringet hjem eller taget hendes søn på skadestuen.

Da hun hentede ham fra børnehaven klokken 16, havde han derfor ifølge Heidi Nielsen været overladt til sig selv med en smadret overmund i mindst to timer.

- Jeg har fuld forståelse for, at uheld sker! Meeeen! Tre pædagoger gav mig tre forklaringer på, hvad der var sket!! Og ingen kunne sige det præcise tidspunkt. Andet end, at det var før frugt... som er ved en 14 tiden, forklarer den frustrerede og dybt ulykkelige mor.

Formand vil have svar

Da Helle Blak læste Heidi Nielsens historie reagerede udvalgsformanden derfor straks ved at skrive til Slagelse Kommunes dagtilbudschef Maj-Britt Thy, fortæller hun.

I sin henvendelse ønsker Helle Blak svar på, hvad der skete i den konkrete situation samt en redegørelse for, hvordan man undgår, at forældre får en lignende oplevelse i fremtiden.

"Der skal selvfølgelig tages hånd om situationen (...)"
- Helle Blak (SF), formand for børne- og ungeudvalget, Slagelse Kommune

Ulykker kan ske, når børn er afleveret til pasning i en institution, men hvis og når det sker, skal der handles straks, siger Helle Blak.

- Der skal selvfølgelig tages hånd om situationen, og der skal ringes til forældrene, slår hun fast.

I dag tør Heidi Nielsen ikke længere at aflevere sin fire-årige søn i den pågældende institution. Hun har indberettet Børnehuset StrandLoppen til Slagelse Kommune, oplyser hun.

Ifølge Helle Blak (SF), formand for Slagelse Kommunes børne- og ungeudvalg, skal der være en klarlagt procedure for, hvordan pædagoger skal agere, hvis et barn kommer til skade. Her skal blandt andet ringes hjem til forældrene, siger hun. PR-foto

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk