4. juli 2020
Sørby Marked er en af de aktiviteter, som har beklaget sig over den regel, som ministeren nu vil afskaffe. Foto: Per Christensen
Sørby Marked er en af de aktiviteter, som har beklaget sig over den regel, som ministeren nu vil afskaffe. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: God nyhed for Sørby Marked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

God nyhed for Sørby Marked
Slagelse - 22. november 2019 kl. 12:21
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg har en god nyhed til rigtig mange frivillige.

Sådan lyder udmeldingen fra boligminister Kaare Dybvad på Facebook. Nyheden drejer sig om de mange foreninger, blandt andet Sørby Marked, der har været utilfreds med nye regler for, hvordan man får godkendt sit arrangement, så det lever op til brandsikkerheden.

Fra 1. januar er man nemlig tvunget til at benytte en privat certificeret rådgiver for at få godkendelsen i stedet for at henvende sig til kommunen, som man hidtil har gjort.

- Det synes mange foreninger både gør det meget indviklet og bureaukratisk. Og mange frygter også, at deres overskud forsvinder, fordi pengene skal bruges til at betale private rådgivere. Den bekymring kan jeg godt forstå, skriver Dybvad.

Han oplyser videre, at som boligminister ligger lovgivningen hos ham, og derfor ændres reglerne.

- Det betyder konkret, at de frivillige markedspladser, byfester, spejderlejre osv. selv vil kunne vælge den løsning, der passer dem bedst. De kan - præcis som de gør i dag - få det godkendt hos kommunen. Og er man en meget stor festival, der for eksempel spiller over hele landet, kan man også vælge en certificeret rådgiver, hvis man synes, det er letteste. Valget er altså op til den enkelte forening, skriver Dybvad.

Han tilføjer, at »Danmark er et foreningsland, hvor tusindvis af frivillige yder en kæmpe indsats.«

- For de fleste vedkommende uden at få en krone for det. Det skal vi virkelig værne om og passe på. Derfor er jeg glad for, at vi er blevet gjort opmærksom på reglerne, så vi kan få dem ændret. Frivillige skal bruge kræfterne på at være frivillige - ikke på unødigt bureaukrati, skriver ministeren.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk