
- Jeg har en god nyhed til rigtig mange frivillige.
Sådan lyder udmeldingen fra boligminister Kaare Dybvad på Facebook. Nyheden drejer sig om de mange foreninger, blandt andet Sørby Marked, der har været utilfreds med nye regler for, hvordan man får godkendt sit arrangement, så det lever op til brandsikkerheden.
Fra 1. januar er man nemlig tvunget til at benytte en privat certificeret rådgiver for at få godkendelsen i stedet for at henvende sig til kommunen, som man hidtil har gjort.
- Det synes mange foreninger både gør det meget indviklet og bureaukratisk. Og mange frygter også, at deres overskud forsvinder, fordi pengene skal bruges til at betale private rådgivere. Den bekymring kan jeg godt forstå, skriver Dybvad.
Han oplyser videre, at som boligminister ligger lovgivningen hos ham, og derfor ændres reglerne.
- Det betyder konkret, at de frivillige markedspladser, byfester, spejderlejre osv. selv vil kunne vælge den løsning, der passer dem bedst. De kan - præcis som de gør i dag - få det godkendt hos kommunen. Og er man en meget stor festival, der for eksempel spiller over hele landet, kan man også vælge en certificeret rådgiver, hvis man synes, det er letteste. Valget er altså op til den enkelte forening, skriver Dybvad.
Han tilføjer, at »Danmark er et foreningsland, hvor tusindvis af frivillige yder en kæmpe indsats.«
- For de fleste vedkommende uden at få en krone for det. Det skal vi virkelig værne om og passe på. Derfor er jeg glad for, at vi er blevet gjort opmærksom på reglerne, så vi kan få dem ændret. Frivillige skal bruge kræfterne på at være frivillige - ikke på unødigt bureaukrati, skriver ministeren.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her