5. juli 2020
Søren Parmo signerede sit gavlmaleri: Fuglen der tog STILLING på vej til stranden. Foto: Evan
gallery icon

Se billedserie

Søren Parmo signerede sit gavlmaleri: Fuglen der tog STILLING på vej til stranden. Foto: Evan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gavlmaleri signeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gavlmaleri signeret
Opdateret 29. juni 2020 kl. 20:50
Slagelse - 29. juni 2020 kl. 17:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Solen skinner altid i Stillinge, lød det fra Finn Møller, MØLLER i Mejeriet, der torsdag aften bød velkommen i strålende sol og bagende varme til signeringen af Stillinges nye kunstværk: det farverige gavlmaleri af Søren Parmo, som kan ses på lang afstand, når man kommer kørende fra stranden.

Søren Parmo fortalte selv om sit maleri, både motivet og farverne: De to fugle, som er symbolet på det frie liv og frihed. Solen, som er lys og energi. Skibet, som er liv, fremdrift og rejseoplevelser - og fisken det fysiske: Vi skal ha' noget at spise!

Med hensyn til farverne er de tilpasset området.

- Jeg vik at vide at jeg skulle prøve at nedtone det lidt, lød det blandt andet, før Søren Parmo satte sin signatur på billedet og afslørede navnet: Fuglen der tog STILLING på vej til stranden. Det udløste både bifald og hurraråb fra de fremmmødte.

De vigtige drømme

For Finn Møller gav signeringen og den endelige færdiggørelse af maleriet lejlighed til at tage udgangspunkt i en sang af yndlingsbandet TV2: Drømmene er ikke større end vi, der drømmer dem.

Det gælder også de lokale virksomheder, herunder MØLLER i Mejeriet.

- Hvis vi ikke drømmer om at drive virksomheder herude, så forsvinder interessen for vores område og huspriserne falder, børnehave og skole lukker, og måske også dagligvarebutikken. Derfor er jeg stolt at være i et område, hvor der er aktivitet og udvikling, fastslog Finn Møller.

- En dag drømte jeg, sammen med Søren Parmo, om dette kæmpe kunstværk: tænk, hvis vi kunne give vores lokale og turister noget at tale om, sagde han også.

Cobra-inspiration

Nu er drømmen blevet til virkelighed, og Finn Møller rettede en varm tak til Søren Parmo.

- Tusind tak, fordi jeg måtte være med i processen, og opleve den spontanitet og sikkerhed, hvormed du har udført dette fantastiske værk, fyldt med humor og finurlighed. Du er tydeligvis inspireret af de gamle kunstnere. I dit værk kan man finde glimt af Carl Henning Pedersen og andre Cobra-malere, og de igen var inspireret af de gamle hulemalerier. Hver generation tilfører genren noget nyt - din symbolik er kraftfuld, med fuglen som symbol på frihed. Noget vi alle glæder os til at få tilbage, konstaterede Møller, med et glimt i de orange briller.

Aldrig ligegyldig

Maleriet har fået forskellige meldinger med på vejen.

- Fra afskyeligt og børnetegning til fantastisk og fabelagtigt. Kunst skal gerne skabe debat, den må aldrig være ligegyldig. Dette skønne værk bringer mig glæde, hver gang jeg ser det, og det er også det, jeg oftest hører, fastslog Finn Møller.

Som også fortalte, at hele byen egentlig skulle have været inviteret til signeringen.

Den ide blev dog lukket ned af covid-19 og forsamlingsforbuddet på foreløbig 50.

I stedet blev det et arrangement for inviterede gæster, primært virksomhederne, der har doneret værket til området. Også borgmester John Dyrby Paulsen (S) var på pletten for at se det ny kunstværk, og det blev til en hyggelig begivenhed med iskolde forfriskninger og hyggelig snak på kryds og tværs.

Samt en velkommen lejlighed til at trække ind i galleriets kølerum, hvor der var tempereret klima og masser af spændende kunst af blandt andre Leif Sylvester og Finn Møller.

Gavlmaleriet er placeret ud mod Støvlebækvej i Kirke Stillinge, og er blevet til med sponsorater fra følgende virksomheder: Bo Grønt Slagelse Aps, By & Bolig Administration Aps, Colorplus Slagelse, Dybkærgaard, Hj Huse, Jongshøj Maskiner, Karin Juel Revisor, Kildemosen Smedie, Min Bolighandel Slagelse/Sorø, Møller i Mejeriet, Næsby Strand Vinlaug, Saltbæk Agro og Ølandsgården.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk