7. maj 2021
Frederik Pedersen har sagt farvel til Dansk Folkeparti. Her sidder han ved siden af gruppeformand Ann Sibbern og Henrik Brodersen, der sidder i byrådet for partiet.
gallery icon

Se billedserie

Frederik Pedersen har sagt farvel til Dansk Folkeparti. Her sidder han ved siden af gruppeformand Ann Sibbern og Henrik Brodersen, der sidder i byrådet for partiet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Garvet DF'er smækker med døren i protest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Garvet DF'er smækker med døren i protest
Opdateret 30. november 2018 kl. 09:25
Slagelse - 30. november 2018 kl. 09:18
Af Carsten Lysdal

Tidligere byrådsmedlem i Slagelse Frederik Pedersen er en mand med meninger. Så mange af slagsen, at den bramfrie ekspolitiker for nylig skulle stå skoleret for Dansk Folkepartis hovedbestyrelse efter anklager rettet mod lokalafdelingens formand, Peter Kiralyfalvy.

arrow Læs også: Erfaren ekspolitiker tilbage i byrådet

- Men det ville jeg ikke. Jeg har ikke noget at undskylde, lyder det fra Frederik Pedersen, der røg ud af byrådet efter kommunalvalget for nu et år siden, men i oktober afløste gruppeformand Ann Sibbern, der havde orlov.

En fremtidig post som suppleant bliver det dog ikke umiddelbart til. Frederik Pedersen har trukket og meldt sig ud af partiet. Og han smækker desuden med døren.

- Lokalforeningen, som den forekommer i dag, synes at være totalt inkompetent, og det ønsker jeg ikke at være en del af, siger Frederik Pedersen.

Det er ingen hemmelighed, at der de seneste år har været kampe i Dansk Folkepartis lokale afdeling, og Frederik Pedersen, som er tidligere lokalformand, trak sig da også formelt fra posten i marts sidste år, fordi han var træt af »knive i ryggen«.

Aktuelt synes det dog at være Frederik Pedersen selv, der har svinget stridsøksen.

Frederik Pedersen, der nu har vinket farvel, er efter eget udsagn »dybt rystet« over, at Peter Kiralyfalvys nærmeste familie, der driver vandrerhjemmet Svanegården i Korsør, som samtidig er en restauration, fortsat benyttes til arrangementer i regi af Dansk Folkeparti.

- Da jeg selv var formand, blev vi enige om, at vi ikke skulle bruge dem, fordi vi før har betalt over 12.000 kroner for en generalforsamling. Men nu når han er formand, så indbydes der pludselig til julefrokost og alt muligt på stedet, raser Frederik Pedersen.

Beskyldningerne afvises dog af den pågældende lokalformand, som mener, at Frederik Pedersen udbrud er utilstedeligt.

- Da jeg tiltrådte som formand i Dansk Folkeparti, sagde jeg faktisk, at jeg intet ville have med arrangementer og lignende at gøre, for jeg vidste, at der ville komme noget fra hans side. Men han er også blevet bedt om at fremvise beviser, og det vil han ikke, siger Peter Kiralyfalvy, som ikke afviser, at Dansk Folkeparti gør brug af eksempelvis Svanegården.

arrow Tidligere byrådspolitiker dømt for nazi-tilsvining
10. februar 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 06:24
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk