20. april 2021
Broen gøres klar til løft. Fotos: Torben Hjelm
gallery icon

Se billedserie

Broen gøres klar til løft. Fotos: Torben Hjelm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gangbro på vej over banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gangbro på vej over banen

Den helt store kran er i øjeblikket på arbejde her i påsken sammen med en håndfuld arbejdere og ingeniører.

Slagelse - 02. april 2021 kl. 16:00
Af Kim Brandt

Onsdag aften blev der gjort klar til det første broløft på Slagelse Station, som fandt sted natten mellem onsdag og torsdag - og traditionen tro bød entreprenøren på grillpølser, inden det gik løs.

Der blev også afholdt en sikkerheds-briefing, inden det store arbejde gik i gang med at få broen, som skal forbinde perronerne, på plads.

Programleder Torben Hjelm fra Slagelse Kommune har været på pletten fra starten, og han fortæller:

- Spændingen var stor, da det første broelement - den centrale platform - blev løftet på plads, og forløsningen var endnu større, da alt passede som planlagt, fortæller han.

Løft nummer to

Torsdag formiddag var platformen på plads, og svejserne i gang med deres arbejde - og samme aften blev alt gjort klar til løft nummer to: Denne gang var det trappen ned til perron 2/3.

Svejserne skulle rette kanter til, så der kan svejses, når trappen kom på plads. Oppe på platformen er der lavet to mandehuller, så der kan komme en person ned i den hule platform og svejse indefra.

Trappe og platform spændes sammen både indvendigt og ovenpå, før de svejses sammen.

Mange interesserede borgere har været nede for at se på, hvordan arbejdet skrider frem - og Torben Hjelm fortæller, at der bliver mere at se på lørdag aften.

- Lørdag aften fra klokken 20.00 bliver det helt store løft, hvor det længste broparti over til busterminalen på 56 meter - og med en vægt på 53 tons - skal på plads. Hele operationen kan ses fra busterminalen, fortæller han.

Helt færdig i juni

Det er firmaet HSM fra Grenå, der har lavet broen. Montageleder Jesper Pedersen fra firmaet fortæller, at det ikke er hele broen, der kommer på plads i påsken, idet man venter med de to trapper fra henholdsvis busstationen og området mellem Syddansk Universitet og Absalon.

Men broen ned på perronen vil blive løftet på plads i påsken, og herefter vil der være en del svejse- og monteringsarbejde frem til den 26. april.

Maj og juni måned skal bruges til montering af belysning og belægningsarbejde med mere, hvorefter gangbroen forventes afleveret til brug sidst i juni.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk