20. juni 2021
Da Sjællandske talte med Per Lange Jørgensen i juli sidste år var meldingen, at nedrivningen af højskolen ville være overstået sidst på sommeren. Der er dog stort set intet sket siden.
gallery icon

Se billedserie

Da Sjællandske talte med Per Lange Jørgensen i juli sidste år var meldingen, at nedrivningen af højskolen ville være overstået sidst på sommeren. Der er dog stort set intet sket siden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gammel højskole kan blive nedrevet på ejers regning af kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Gammel højskole kan blive nedrevet på ejers regning af kommunen

Kommunen er ved at have tabt tålmodigheden med ejer af højskolegrunden, hvor der intet sker med store boligplaner. Politikere skal på møde i juni beslutte, om nedrivning skal sættes i gang på ejerens regning. Hvilket dog kan risikere at blive dyrt for kommunen, konstaterer udvalgsformand.

Slagelse - 10. maj 2021 kl. 06:54
Af Arne Svendsen

Der var optimistiske toner, da direktør Per Lange Jørgensen fra firmaet Fjordparken Skælskør A/S midt i juli sidste år kunne fortælle Sjællandske om fremtidsplanerne for den gamle Skælskør Folkehøjskole.

Den bød ifølge direktøren på byggeri af mellem 110 og 120 boliger til en værdi af omkring 250 millioner kroner.

Som det første skulle der ske nedrivning af den ramponerede og hærværksramte højskole, der har stået tom siden 2005. Et projekt der var planlagt til at skulle være overstået sidst på sommeren, hvorefter de første boliger ville kunne bygges og stå klar her midt i 2021.

Siden er der dog ikke rigtig sket noget, og nu melder utålmodigheden sig for alvor hos Slagelse Kommune.

Flere nedrivningsfrister

Formand for kommunens udvalg for miljø, plan og landdistrikter, Jørgen Grüner (SF), oplyser, at kommunen flere gange har givet ejeren påbud om, at ejendommen skal nedrives.

- Det har dog ikke rigtig hjulpet noget. Vi har ikke kunnet komme igennem til ejeren. Den sidste frist vi satte var 1. maj, og den er heller ikke blevet overholdt. Lidt er der dog sket på grunden, men det er småting, siger Jørgen Grüner.

På det seneste udvalgsmøde blev det derfor oplyst, at man på mødet i juni vil have en decideret beslutningssag på

- Her skal vi tage stilling til, om kommunen skal gå ind og foretage nedrivningen på ejerens regning. Det er dog en svær beslutning, for det kan jo gå hen og blive dyrt, hvis det efterfølgende viser sig, at det ikke vil være muligt at få ejeren til at betale, siger Jørgen Grüner.

Han mener ikke, at stilstanden i projektet har noget at gøre med, om bygherren kan få lov til at lade nogle af boligerne få flexbolig-status. Hvilket vil sige, at der ikke er bopælspligt, så de kan bruges som sommerhuse.

Vincents efterlyser vej

V-gruppeformand og borgmesterkandidat Knud Vincents, Bisserup, der også sidder i udvalget for miljø, plan og landdistrikter, oplyser, at han sammen med andre har søgt at presse på overfor ejeren. Dog uden held.

Knud Vincents undrer sig dog samtidig over, hvad det bliver til med planerne om at udvide vejen ud til højskolen og til den såkaldte »mørbrad«, som ejes af kommunen og som også skal bebygges.

- Her er der afsat 12-13 millioner kroner? Hvad bliver det til med den vejudvidelse? Der er brug for, at der sker noget med hensyn til at skaffe mulighed for boligbyggeri i Skælskør, siger Knud Vincents.

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) bekræfter, at pengene er afsat. Men han kan ikke give noget klart svar på, hvornår vejen udvides.

- Projektet er muligvis omfattet af det stop, som kommunen er i gang med på grund af stærkt stigende materialepriser og mangel på håndværkere. Desuden har man internt i kommunen den overvejelse, om man skal vente med at lave vejen til efter byggerierne, så man undgår, at en ny vej bliver ødelagt af tunge maskiner, siger John Dyrby Paulsen.

Intet svar fra ejer

Sjællandske har gentagne gange siden sidste sommer forsøgt at komme i kontakt med Per Lange Jørgensen.

Det har stort set ikke været muligt.

Eneste undtagelse var en mail 17. februar, hvor der stod følgende:

- Direktion og ejerkreds vil komme med en pressemeddelelse om projektet indenfor 14 dage. Den sendes direkte til dig.

Underskrevet Per Lange Jørgensen, project assistant.

Denne pressemeddelelse er dog aldrig kommet, og der var ingen reaktion, da vi rykkede for den i sidste uge.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk