17. december 2018
Stén Knuth (V) er ikke færdig med Helle Blaks fyringssag. Underligt, mener borgmester John Dyrby Paulsen (S), som med et flertal i økonomiudvalget nu har lukket sagen.
Stén Knuth (V) er ikke færdig med Helle Blaks fyringssag. Underligt, mener borgmester John Dyrby Paulsen (S), som med et flertal i økonomiudvalget nu har lukket sagen.
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fyringssag: Flertallets punktum ikke nok for højrefløj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyringssag: Flertallets punktum ikke nok for højrefløj
Slagelse - 22. februar 2018 kl. 06:30
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Der er ikke noget at komme efter.

arrow Læs også: Politikers »uretmæssige fyring« igen i vælten

Sådan har ytringen lydt ad flere omgange, når samtaleemnet har været SF-byrådsmedlem Helle Blaks fyringssag, som lige om hjørnet runder sin etårs-dag.

Den fyrede leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé, hendes fagforening BUPL samt advokat Leif Donbæk har ikke lagt skjul på, at de betragter fyringen som uretmæssig, hvilket - ifølge dem - en godtgørelse svarende til et halvt års løn også tegner billedet af.

De mener kort og godt at have tilbagevist samtlige anklager om frås med skattekroner, regnskabsfejl og de øvrige og »væsentlige uregelmæssigheder, som begrunder mere dybdegående gennemgang«, som en intern revisionsrapport afdækkede i marts sidste år, og hvis konklusion en BDO-rapport senere bakkede op.

Også fra politisk hold mener et flertal nu, at man bør lægge sagen bag sig og komme videre. Det blev i hvert fald konklusionen på det sidste mødepunkt på økonomiudvalgets dagsorden forleden.

Her havde tidligere borgmester Stén Knuth (V) en initiativsag på dagsordenen, som handlede om personalesagen. I øvrigt et punkt, som borgmester John Dyrby Paulsen (S) undrede sig over.

- Det virker underligt at holde gang i den sag. Vi må jo konstatere, at sagen afsluttet. Der er indgået en aftale, og så må det være det, siger han.

Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance kunne derfor ikke vende tommelfingeren op til at holde liv i sagen. I den udmelding er Venstre, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti imidlertid uenige.

Stén Knuth (V) har ingen umiddelbare kommentarer til sagen og punktet, men indikerer, at man bør nå til bunds i sagen, før den kan afsluttes helt.

Det siger han særligt i forhold til den fyrede pædagogiske leders tilbagevisning af anklager, som rettes i revisionsrapporten. Eksempelvis er det blevet forklaret, at betalinger, kvitteringer og så videre i alle årene er blevet sendt til Administrativ Service, som er en regnskabsenhed i kommunen. Her er de også blevet godkendt.

- Og så er det måske et andet sted, at der er et problem, siger Stén Knuth.

arrow Utålmodige politikere rykker politiet for svar
24. januar 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 20:41
arrow Fagforening kritiserer hetz mod byrådsmedlem: - Det er usmageligt
08. december 2017 kl. 06:30 Opdateret: kl. 20:24
arrow Byrådsmedlem forfølges: Rapport lækket og lagt i postkasser
05. december 2017 kl. 06:40 Opdateret: kl. 15:06

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk