25. august 2019
På Bjergbyparken arbejder man efter Eden-filosofien. Det betyder, at hjemmet ikke er en institution som sådan, men et hjem, hvor beboere kan leve det liv, de vil, og på den måde, de ønsker. Deraf navnet »levehjem«.
gallery icon

Se billedserie

På Bjergbyparken arbejder man efter Eden-filosofien. Det betyder, at hjemmet ikke er en institution som sådan, men et hjem, hvor beboere kan leve det liv, de vil, og på den måde, de ønsker. Deraf navnet »levehjem«.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fyring af leder vækker forundring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyring af leder vækker forundring
Slagelse - 13. december 2018 kl. 06:10
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er med stor vemod, at jeg må meddele, at jeg stopper som leder i Bjergbyparken.

Sådan lød det på skrift, da nu forhenværende leder af levehjemmet Bjergbyparken Keld Taaning onsdag i sidste uge orienterede beboere, ansatte og pårørende om, at han agtede at pakke kontoret ned den næstfølgende dag. Med vemod, fordi han tilsyneladende ikke selv er initiativtager til sin afsked, der ifølge ældrechef i Slagelse Kommune Charlotte Kaaber Sørensen skyldes manglende tillid.

Det har ikke været muligt at få kontakt til Keld Taaning, men i beskeden til personer på og omkring Bjergbyparken lægger han ikke skjul på, at han og ældrechefen forgæves har forsøgt at høvle et par knaster.

Ifølge Charlotte Kaaber Sørensen er beslutningen ikke truffet på baggrund af et enkelt møde, men flere og gentagne af slagsen.

- Det er ikke sket hen over natten, siger hun og bemærker desuden, at hun ikke ønsker at gå i detaljer med, hvad der reelt er årsag til fyringen.

Keld Taanings afsked kommer bag på flere med tilknytning til hjemmet, herunder ikke mindst beboere og pårørende, om end der angiveligt også er flere, som havde set farvellet komme.

En af sikkert flere grunde til fyringen er ifølge Sjællandskes oplysninger et budget, der langtfra har holdt stik, hvilket blandt andet skyldes vikardækning og generelle personaleomkostninger ud over det sædvanlige.

Ifølge en af flere pårørende, Sjællandske har været i kontakt med, burde de udfordringer dog være håndteret uden brug af en fyreseddel.

- Jeg har oplevet stor glæde hos medarbejdere og beboere, siden vi er begyndt at komme. Også selv om der i starten var utryghed og uro, siger Åse Prüsse Hansen, der for tre og et halvt år siden fik sin far og mor ind på Eden-levehjemmet Bjergbyparken i Slots Bjergby.

Hun mener, at ældrechefen og den øvrige ledelse længere oppe i hierarkiet har fejlet med fyringen.

- At fjerne en afholdt leder, der har skabt ro og øget livsglæden, er efter min mening særdeles uværdigt og skammeligt. Det tyder ikke på helhedsoverblik, men snarere magtfuldkommenhed, mener hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk