21. oktober 2021
Bente Nørgaard, som her ses i cyklen, står bag initiativet at udstyre 10 frivillige ambassadører med badges på kulturnatten. De skal oplyse om, at der mangler frivillige i Slagelse Komme - blandt andet i organisationen Cykling uden alder. Privatfoto
Bente Nørgaard, som her ses i cyklen, står bag initiativet at udstyre 10 frivillige ambassadører med badges på kulturnatten. De skal oplyse om, at der mangler frivillige i Slagelse Komme - blandt andet i organisationen Cykling uden alder. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige ambassadører skal skabe opmærksomhed ved kulturnatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Frivillige ambassadører skal skabe opmærksomhed ved kulturnatten

Når der fredag afholdes kulturnat i Slagelse vil det i bybilledet være muligt at spotte 10 frivillige ambassadører. De er udstyret med badges, og skal oplyse interesserede om tilbud i kommunen, hvor der mangler frivillige.

Slagelse - 24. september 2021 kl. 07:01

Der er mangel på frivillige hænder i Slagelse Kommune. Det kunne Sjællandske berette i avisen den 7. september, Det er stadig tilfældet, og med et mindre initiativ vil Slagelse Kommune at skabe fokus på netop de frivillige.

Når der fredag bliver afholdt kulturnat, Sct. Michaels Nat, i Slagelse, er det samtidig Frivillig Fredag. Det falder altid den sidste fredag i september, og er en dag, hvor frivilligheden bliver fejret, ligesom der sættes fokus på det frivillige arbejde og de muligheder, der er for at invitere flere med i frivillige fællesskaber.

Netop for at sætte fokus på manglen på frivillige og behovet for, at flere involverer sig i frivilligt arbejde, har aktivitetskonsulent, Bente Nørgaard, fundet på idéen at udsmykke 10 frivillige med en badge. Den skal gøre opmærksom på, at de er frivillige ambassadører.

Frivillige er uundværlige

Bente Nørgaard fortæller, det var i sidste øjeblik, hun kom på at ville udnytte den store samling af mennesker i byen til at skabe opmærksomhed på manglen af frivillige.

- Det er for at se, om vi kan skaffe nogle frivillige ude i byen, siger Bente Nørgaard om idéen med de frivillige ambassadører.

- Frivillige hænder i en kommune er jo uundværligt. Vi er dybt afhængige af frivillig arbejdskraft, tilføjer hun.

Hun bakker op om, at der er mangel på frivillige kræfter i kommunalt regi, og netop derfor vil de 10 frivillige ambassadører bevæge sig rundt i Slagelse by under kulturnatten og dermed være klar, hvis interesserede henvender sig.

I så fald er ambassadørerne udstyret med sedler med oplysninger på, hvor man kan henvende sig, hvis man vil være frivillig, og med kontakt til Bente Nørgaard, som desuden siger:

- Og en snak med dem (de interesserede, red.) er selvfølgelig det vigtigste. Dem, der er på gaden er glade for at være frivillige, så de kan sagtens sælge budskabet, det er jeg helt sikker på.

De 10 frivillige ambassadører kan kendes på deres runde, hvide badges med lilla tekst, hvor der står navn og »Frivillig ambassadør Slagelse Kommune.«

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk