17. december 2018
Frida Caplen Jensen ønskes tillykke af rektor Hanne Normann Michelsen. Foto: Jonas D. Madsen
Frida Caplen Jensen ønskes tillykke af rektor Hanne Normann Michelsen. Foto: Jonas D. Madsen
Foto: OA
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frida er årets første VUC-student

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frida er årets første VUC-student
Slagelse - 12. januar 2018 kl. 10:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Voksen Uddannelses Centret (VUC) i Slagelse har udklækket sin første student i år. Det er 20-årige Frida Caplen Jensen, der har bestået med karakteren 12 i sit eksamensprojekt i dansk og psykologi på HF enkeltfag.

Hun afslutter med et gennemsnit på 12,2 og det burde være nok til at komme ind på medicinstudiet, som hele tiden har været hendes plan.

Frida valgte bevidst HF enkeltfag, fordi hun så har kunnet arbejde ved siden af studierne. Hun har arbejdet på Teatercafeen i Slagelse, og det praktiske arbejde har suppleret de teoretiske studier rigtig godt. Det er også derfor, Frida har valgt en utraditionel »blå« studenterhue for at binde de to verdener sammen. Fritidsjobbet er nemlig en lige så stor del af Fridas liv som studierne.

På HF skal man til eksamen i alle fag, men uddannelserne er meget forskelligt tilrettelagt. På den to-årige HF følger man sin stamklasse hele det første år, og først på andet år er der valgfag. Her går typisk unge, målrettede studerende, der ved, hvad de vil allerede efter grundskolen.

På HF enkeltfag, som Frida Caplen Jensen, har gået på, er der både unge og voksne, som måske har prøvet en del andre ting, før de begyndte på deres HF-uddannelse. Her kan man skræddersy uddannelsen, så man får præcis de fag på de niveauer, man skal bruge for at komme ind på den uddannelse, man gerne vil.

Fælles for begge uddannelser er dog, at de kan tilrettelægges, så man får lige præcis de fag, man skal bruge for at komme videre med sin uddannelse. Begge uddannelser kan tages på to år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk