2. august 2021
Der var ros til entreprenør og håndværkere for deres gode evne til at samarbejde på tværs af mange faggrupper, som er et krav for at lykkes med et frysehus. Foto: Anders Ole Olsen.
gallery icon

Se billedserie

Der var ros til entreprenør og håndværkere for deres gode evne til at samarbejde på tværs af mange faggrupper, som er et krav for at lykkes med et frysehus. Foto: Anders Ole Olsen.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra smørrebrød til frysefabrik for ørreder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fra smørrebrød til frysefabrik for ørreder

Tirsdag holdt Musholm rejsegilde på deres nye fabrik på Reskavej i Korsør, hvor årligt en million ørreder fra Storebælt skal indfryses.

Slagelse - 16. juni 2021 kl. 07:49
Af Helge Wedel

- Jeg har spillet fodbold med ham. Han var enormt ihærdig og fokuseret på banen, og den ihærdighed ser vi også resultatet af i dag.

Borgmester John Dyrby Paulsens ord (S) var møntet på Niels Dalsgaard, direktør for Musholm A/S.

Tirsdag markerede rejsegilde på Reskavej den store 15 millioner kroner dyre udvidelse af havbrugvirksomhedens aktiviteter i Korsør, hvor de årlige omkring en million ørreder opdrættet i Storebælt , efter slagtning i Reersø skal indfryses i Korsør, hvorfra de sendes videre ud til restauranter og butikker på verdensmarkedet. Også rogn fra fiskene skal forarbejdes hele året i Korsør, hvor omkring 15 nye arbejdspladser derfor skabes.

Ørreder fanges ikke men høstes, når de opdrættes i havbrug, som Musholm A/S på Reersø Havn med succes har gjort i Storebælt siden 1979.

Høsten af 3000 ton ørreder på mellem tre og fire kilo finder sted fra burene i oktober, november og december, hvor den nye frysefabrik er klar til brug i Korsør. Den er en udvidelse af det tidligere danske storkøkken, der leverede smørrebrød og andet til Storebæltsfærgerne.

Hurtigfrys

Ørrederne indfryses med helt op til minus 40 grader, så fisken på blot seks timer er frosset ned til minus 20 grader.

Niels Dalsgaard roste i sin tale håndværkerne for deres sublime evne til at samarbejde om byggeriet og fryseinstallationerne, der kræver, at mange forskellige fagfolk arbejder sammen for at lykkes med at nå i mål.

Direktøren kaldte det nye frysehus flere forskellige navne, fordi både fisk og rogn indgår.

- Får jeres frysehus i Korsør et navn?

- Der er et godt spørgsmål, men det bliver Musholms fabrik i Korsør, for det er jo i bund og grund en fabrik, siger Niels Dalsgaard

Års ventetid

Han håber, at der efter års ventetid nu endelig sker noget i forhold til at få behandlet ansøgning om at udvide produktionen i Storebælt. Miljøministeren har i hvert fald lovet, at ansøgningen nu behandles. Niels Dalsgaard fortæller, at produktionen af den sunde fiskespise i Storebælts salte bølger kan fordobles til to millioner fisk i løbet af fem år, hvis ellers myndighederne godkender de havbrugansøgninger, som Musholm A/S har indsendt for flere år siden.

Ørrederne udklækkes og opdrættes i dambrug de første to år, hvorefter de tilbringer cirka et halvt år i havbrug i Storebælt, hvor de vokser sig store til høsten.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk