26. maj 2019
Tania Dethlefsen er 46 år og født i Esbjerg. Hun er uddannet kandidat i psykologi og kommunikation fra Roskilde Universitet. Pressefoto
Tania Dethlefsen er 46 år og født i Esbjerg. Hun er uddannet kandidat i psykologi og kommunikation fra Roskilde Universitet. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra Sex og Samfund til Gerlev-forstander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra Sex og Samfund til Gerlev-forstander
Slagelse - 09. november 2018 kl. 19:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

GERLEV: Med ansættelsen af Tania Dethlefsen fortsætter Gerlev Idrætshøjskole sin tradition for at gå forrest i en søgen efter nye perspektiver på idrætten. Den danske samfundsvidenskabelige forskning i idrættens og sportens betydning begyndte på Gerlev, og senere satte højskolen nye standarder for idrætsbyggeri med bl.a. pyramideformet bevægelseshus og verdens først parkour-træningsfacilitet.

- Aldrig har unge menneskers motion kredset så meget om kampen for at være »fit« med den helt rigtige krop. Vi sveder i fitnesslokalet, og alligevel er så mange unge mennesker bange for at være »forkerte«. Gerlev står for idræt og leg med bevægelsesglæde, og med Tania får vi en stærk leder, som kan løfte de kvaliteter ind i en bredere og vigtig diskussion om kropskultur og identitet, siger skolens bestyrelsesformand, Søren Præstholm i en pressemeddelelse.

Ud over den fremtrædende rolle som vicegeneralsekretær i Sex og Samfund har Tania Dethlefsen arbejdet i UNICEF og Dansk Ungdoms Fællesråd. Og så kender hun spillereglerne på den internationale scene, hvor Gerlev Idrætshøjskole står stærkt. Hun har blandt andet forkvinde for forskellige civilsamfundsnetværk og herigennem deltaget i arbejdet frem mod FNs bæredygtighedsmål. Pt. sidder hun også i udviklingspolitisk råd - udpeget af udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Men det er dog i høj grad magien, hun selv oplevede som højskoleelev, der nu trækker i hende:

- Gerlev bidrager med et fantastisk vigtigt værdi-kompas for alle, der er så heldige at blive en del af højskolen eller den bevægelse, Gerlev sætter i gang. Det kan være på et kort eller langt højskoleophold, i den fantastiske Legepark, på Legeskibet eller på anden måde, siger Tania, og fortsætter:

- Vi lever i en tid, hvor fællesskaber presses, og hvor den enkeltes trivsel i forhold til krop, bevægelse og nære relationer i stigende grad udfordres. Her har både unge og gamle brug for mere - ikke mindre - samklang og fælles udsyn, og derfor er der mere end nogensinde brug for Gerlev som stærk højskole og stærk bevægelse. Det ser jeg frem til at bidrage til.

Tania Dethlefsen overtager stillingen efter Finn Berggren, der går på pension efter 17 år som forstander og med en fortid som både elev og lærer på stedet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk