21. september 2021
Det blæser i Fensmark for tiden. I hvert fald fyger det med beskyldninger om Holmegaardshuset og de kritikere, der nu trues med sagsanlæg.
Det blæser i Fensmark for tiden. I hvert fald fyger det med beskyldninger om Holmegaardshuset og de kritikere, der nu trues med sagsanlæg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forstander beskylder kritiker for bestikkelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Forstander beskylder kritiker for bestikkelse

Opholdssteds advokat rasler med sablen efter ærekrænkende udtalelser. Forstander tager dog også del i spillet, når hun over for styrelse insinuerer, at navngiven kritiker har bestukket familier som led i smædekampagne. Slagelse har brugt millioner af kroner på stedet i løbet af de seneste år.

Slagelse - 27. juli 2021 kl. 06:10
Af Carsten Lysdal

Opholdsstedet Holmegaardshuset i Fensmark er i vælten. Selv mener bestyrelse og forstander imidlertid, at de er udsat for en urimelig smædekampagne, hvor en kerne af kritikere konstant synes at bære ved til bålet.

arrow Læs også: Omdiskuteret opholdssted pudser advokat på kritikere

Opholdsstedet, som flere kommuner bruger i forbindelse med familiebehandling, har for nylig sendt breve til flere, herunder Annette Schøt fra Slagelse plus advokat Anders Brøndtved, med et slet skjult budskab.

Nærmere bestemt har stedets advokat og bestyrelsesmedlem, Anne Friis Refsgaard fra Advokatfirmaet Svendsen, varslet sagsanlæg, hvis ikke kritikerne stikker piben ind.

»Som advokat for Holmegaardshuset ApS retter jeg herved henvendelse til dig i forlængelse af dine talrige klager over og negative udtalelser vedrørende min klient,« lyder det blandt andet til Annette Schøt, der ikke lægger skjul på, at hun mener, at stedet skal lukke.

Som minimum bør Slagelse Kommune, der på to år har brugt 22 millioner kroner på stedet, droppe samarbejdet, mener hun.

Annette Schøt stiller op til byrådet for Enhedslisten i Slagelse Kommune og har selv familie med erfaringer fra opholdsstedet.

Må ikke kritisere

Opholdsstedet er blandt andet blevet beskyldt for at pynte på sandheden i rapporter og gøre familier dårligere, end de er. Flere familier har i årenes løb fortalt i Sjællandske, hvordan de har følt sig modarbejdet på opholdsstedet i stedet for det modsatte, som reelt var meningen med opholdet. Flere er endt med at få fjernet deres børn.

Det er dog ikke i orden at kritisere. Ej heller at udtale sig om rygter hos Slagelse Kommune, hvor en eller flere ansatte efterfølgende, og tilsyneladende, har forholdt Holmegaardshuset udsagnene om, at stedet angiveligt skulle være ved at miste sin godkendelse, at forstanderen er meldt til politiet, og at stedet behandler familierne dårligt.

»Sådanne udtalelser er injurierende og ærekrænkende,« skriver advokat Anne Friis Refsgaard.

Det lader dog til, at man burde feje for egen dør.

Har beklaget sig over for styrelse

En anden og navngiven kritiker, Lotte Pedersen, der heller ikke har mange rosende prædikater at klistre på Holmegaardshuset, er nemlig blandt andet blevet nævnt i en udtalelse til Styrelsen for Patientklager.

Sjællandske er i besiddelse af skrivelsen udfærdiget af forstander Gerda Bejder.

Sidstnævnte skriver, at opholdsstedet, siden Lotte Pedersens barnebarn flyttede ind med forældre for godt to år siden, har været udsat for en smædekampagne.

»Der kommer klager med andre forældres navne, hvor vi fra nogle ved, at forældrene ikke har kendskab til klagen. Hun får fuldmagt fra nogle forældre. Derefter søger hun selv aktindsigt alle vegne og handler udenom forældrene,« skrives det blandt andet om Lotte Pedersen i udtalelsen, som Sjællandske har fået lov at citere fra.

Ifølge Lotte Pedersen er forstanderen dog på denne måde ude i det samme, som hun og bestyrelsen beskylder kritikere for.

- Det er jo simpelthen vanvid, det her, siger Lotte Pedersen, som afviser at have kritiseret Holmegaardshuset uden grund.

Hendes kritik og vedholdenhed er berettiget, mener hun selv og fastslår desuden, at hun kraftigt overvejer næste skridt, efter hun har set, hvad forstanderen ydermere skriver.

I udtalelsen til Styrelsen for Patientklager beskylder forstanderen hende nemlig også for at bestikke familier, mens andre angiveligt har »følt sig truet« til at medvirke i klager, lyder anklagen.

- Men selvfølgelig har jeg aldrig tilbudt folk penge, og jeg har heller aldrig truet nogen, som hun beskylder mig for, siger Lotte Pedersen.

I udtalelsen til styrelsen beskriver forstanderen ydermere klagestrømmen de senere år.

»Klagerne er uendelige, og vi bruger mange timer på dem,« skriver Gerda Bejder, der ingen kommentarer har til sagen og advokatens breve til kritikere.

Sidstnævnte er i øvrigt ferierende og ikke træfbar, lyder det på advokatkontoret.

Det skal siges, at Sjællandske ad flere omgange har bedt om at tale med familier, der er lykkedes på stedet. Uden held.

Dem er der ifølge opholdsstedet mange af.

arrow Lytter kommunen mon til borgerne?
16. juli 2021 kl. 11:31 Opdateret: kl. 11:31
arrow Delte meninger om socialt opholdssted
01. juli 2021 kl. 06:45 Opdateret: kl. 12:51
arrow Svar: Vi afventer tilsynsrapport
30. juni 2021 kl. 12:42 Opdateret: kl. 12:42
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk