21. oktober 2020
48-årig mand, der forsøgte at sætte ild til træningscenter, venter fortsat på sin dom. Han ventes at ryge i fængsel. PMT Gym har været udsat for hærværk flere gange. To mænd er blevet dømt.
48-årig mand, der forsøgte at sætte ild til træningscenter, venter fortsat på sin dom. Han ventes at ryge i fængsel. PMT Gym har været udsat for hærværk flere gange. To mænd er blevet dømt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsøgte at sætte ild i træningscenter: Dommens time aflyst igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsøgte at sætte ild i træningscenter: Dommens time aflyst igen
Opdateret 24. oktober 2019 kl. 08:18
Slagelse - 24. oktober 2019 kl. 06:17
Af Carsten Lysdal

Det har vist sig svært at få dømt en 48-årig mand, der tiltales for hærværk, tyveri, hæleri og trusler.

arrow Læs også: Slog medarbejder og truede butikschef med tæsk

Første gang han skulle for retten i september, udeblev han uden gyldig grund, mens han anden gang, som var i tirsdags, troppede op efter at være blevet anholdt. Her var en domsmand dog syg, hvorfor sagen, der tidligere er blevet fremmet til dom, igen forhales.

At der reelt kun mangler en dom og ikke vidneforklaringer, skyldes, at seks vidner blev afhørt ved det retsmøde, hvor manden ikke dukkede op.

- Jeg mangler kun hans forklaring, siger anklager Tina Nielsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sagen vedrører forsøg på brandstiftelse og hærværk, der har fundet sted adskillige gange og er gået ud over trænings- og fitnesscentret PMT Gym på Holbækvej i Slagelse.

I forvejen er to mænd med tilknytning til Ringparken og dermed Kierulffsvej, tydeliggjort ved tagget »KV«, dømt for afpresning af ejeren, ligesom en større gruppering ifølge politiet har stået for trusler om bål og brand, hvis ikke der faldt nogle klækkelige pengebeløb.

Ejeren har været udsat for hærværk ad flere omgange fra august til december 2018, men forbindelsen mellem den 48-årige mand og grupperingen synes uklar.

En af de nyligt dømte har ansvaret for ikke under 25 knuste ruder, og den facon at forøve hærværk på har også den 48-årige tiltalte stået for.

Således er han ifølge anklageskriftet tiltalt for den 6. august 2018 at have knust et dørpanel og dagen efter at have smadret to ruder. Tre uger efter, den 28. august, anklages han for at have slået endnu en rude itu i træningscentret, hvorefter han hældte dieselolie ud over gulvet. Mens folk trænede omkring ham vel at mærke.

Formålet var at få tændt ild, men snarrådige medlemmer i centret fik hurtigt taget en brandslukker, sprintet hen til maskinen, hvor det foregik, og skræmt gerningsmanden væk.

Han stak efterfølgende af på cykel og blev dernæst efterlyst. To måneder efter også anholdt, hvorefter han i øvrigt tilstod.

Ved anholdelsen lød det fra politiet, at gerningen muligvis var motiveret i konkurrencevirksomhed.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk