16. juni 2021
Byrådsmedlem Steen Olsens fremtid som udvalgsformand synes usikker.
gallery icon

Se billedserie

Byrådsmedlem Steen Olsens fremtid som udvalgsformand synes usikker.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formandsstol til diskussion efter eksklusion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Formandsstol til diskussion efter eksklusion

Formandstaburetten under løsgænger Steen Olsen, der for nylig røg ud af den socialdemokratiske byrådsgruppe, vakler. Udvalg skal drøfte et skifte, men bejlerne er få.

Opdateret 09. juni 2021 kl. 08:59
Slagelse - 09. juni 2021 kl. 08:00
Af Carsten Lysdal

Den nu tidligere socialdemokrat Steen Olsen, som er blevet smidt ud af partiets byrådsgruppe og samtidig har fået sit navn slettet i medlemskartoteket, er fortsat formand for udvalget for specialiserede borgerindsatser.

arrow Læs også: Ekspert spår vælgerlussinger efter eksklusion: Det her kan næsten kun skade partiet

Det kan der dog snart blive lavet om på.

Således skal udvalget, der består af netop Steen Olsen, to Venstre-folk, Dansk Folkepartis Palle Kristiansen, der er kæreste med næstformand Sofie Janning (S), og to øvrige socialdemokrater, om muligt se på et formandsskift, som der allerede blev lagt op til i april.

Først skal drøftelsen dog ske internt i den socialdemokratiske byrådsgruppe, melder gruppeformand Sofie Janning.

Men hvem skal det være, hvis ikke flertalsgruppen lader Steen Olsen fortsætte frem til valget, er spørgsmålet, der synes at presse sig på.

Kollega har »overvejet«

Om Venstres to medlemmer, Christopher Trung og Jørn-Ole Didriksen, går efter posten, er uvist, i og med der tidligere har været et socialdemokratisk flertal. Nu er sidstnævnte dog reduceret med én, idet Steen Olsen er blevet ekskluderet. Dermed kan alt ske - på papiret.

Sofie Janning afviser i den forbindelse at stille op, fordi hun i så fald - og medmindre Venstre pludselig støtter en socialdemokrat - har behov for DF's Palle Kristiansens stemme. Altså hendes kæreste, som modsat sagtens kan blive formand kun med sin egen, Venstres og Steen Olsens stemme.

- Men det skal jeg ikke. Det er jeg meget klar omkring, siger Palle Kristiansen, der heller ikke er en del af flertalsgruppen i byrådet, som har repræsentanter på samtlige formandsposter i de øvrige udvalg.

Jørgen Andersen, der er en af nu tre socialdemokrater i udvalget, er heller ikke bejler - i udgangspunktet - fordi han i forvejen sidder som formand for kultur- og fritidsudvalget.

Og så er der kun udvalgsmedlem Jimmi Jørgensen tilbage.

- Hvis jeg har tænkt noget, så har det været Sofie som formand og så mig som næstformand. Jeg kan godt lide at være i baggrunden og snakke med folk på gaden og høre deres meninger, siger Jimmi Jørgensen, der dog ikke er afvisende.

- Men det skyldes i lige så høj grad, at jeg har nogle gode gruppekolleger. Det er et stort område, og vi har en god, stor forvaltning. Men i og med jeg aldrig har været så fremtrædende, ligger det ikke ligefor, erkender Jimmi Jørgensen.

Ikke naturligt at fortsætte

Ifølge næstformand Sofie Janning, der er gruppeformand for den socialdemokratiske gruppe i byrådet, haster det ikke.

- Vi har slet ikke taget nogen beslutning endnu, og det her skal selvfølgelig være velgennemtænkt. Samtidig skal hele gruppen høres og involveres, siger Sofie Janning.

Hun slår dog også fast, at det ikke er naturligt at lade Steen Olsen sidde.

- Det er jo ikke naturstridigt, at han fortsætter. Nogle af de udtalelser, han er kommet med, gør det dog bare også svært at være large. Og nej, jeg tager mig ikke af, hvad der siges til og om mig, men han er jo røget ud af byrådsgruppen af en årsag, siger hun.

Der er møde senere på måneden. Om der træffes beslutning om fremtiden der, er uvist.

Står det i den henseende til Steen Olsen, så bliver han gerne.

- Jeg har aldrig fået kritik eller hørt noget negativt om min rolle. Vi opnår konsensus, og vi leverer nogle holdbare løsninger. Se bare på efterslæbet af skæve boliger, hvor vi har sat nyt i gang og også satser på endnu mere, siger han og udtrykker, at han gerne bliver.

- Jeg runder gerne af for denne byrådsperiode. Det er klart, i og med jeg har siddet som formand hele tiden, siger han.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk