17. oktober 2019
Kø for at komme til at brevstemme i Borgerservice. Ifølge Niels Jørgensen fik den lange ventetid mange til at give op og forlade stedet. Onsdag blev der så opsat to ekstra stemmebokse. Foto: Carsten Lysdal
Kø for at komme til at brevstemme i Borgerservice. Ifølge Niels Jørgensen fik den lange ventetid mange til at give op og forlade stedet. Onsdag blev der så opsat to ekstra stemmebokse. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folk opgav at stemme på grund af lang ventetid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folk opgav at stemme på grund af lang ventetid
Slagelse - 23. maj 2019 kl. 06:11
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er simpelthen for dårligt, at borgere, som ønsker at opfylde deres borgerpligt, på denne måde fratages deres ret til at afgive deres stemme, fordi deres ventetid er for lang.

Det skriver det tidligere konservative byrådsmedlem Niels Jørgensen i et indlæg til Sjællandske. Her beskriver han, hvordan han oplevede at skulle brevstemme forleden i Borgerservice på Slagelse Bibliotek.

Da han kom, var kun en skranke åben, og over 40 numre før hans stod på tavlen.

- Efter en rum tid blev der så åbnet for en ekstra skranke, så jeg efter godt en times ventetid kunne afgive min brevstemme. Dette skyldes ikke mindst, at over 50 procent havde opgivet håbet om at kunne komme til at stemme og gradvist havde forladt lokalet uden at brevstemme, skriver Niels Jørgensen.

Sjællandske har videresendt hans indlæg til både centerchef Mette Mandrup, der er chef for Borgerservice, og chefen for ledelsessekretariatet, Mette Bjarnt, der står for valgene.

De erkender problemet og har straks sørget for, at der bliver sat to ekstra stemmebokse op på biblioteket.

Ifølge Mette Bjarnt skyldes problemet ikke mindst, at der er tale om brevstemmer til to adskilte valg, hvilket betyder, at vælgerne først skal stemme til EU-valget og herefter til Folketinget.

Johan Otte, leder af Biblioteker og Borgerservice, oplyser til Sjællandske, at man alle dage har haft fuld bemanding i alle skranker, undtaget allersidst på dagen, hvor køen ikke er tilsvarende lang.

Han nævner, at når der indimellem kan være lang ventetid, så skyldes det udover de to valg oven i hinanden også, at det er højsæsonen for pas.

- I dag (onsdag, red.) opsættes yderligere to. Det vil hjælpe på situationen. Samtidig er torsdag sidste dag med dobbeltvalg. Herefter kan der ikke længere afgives brevstemme til EU-valget, hvilket i sig selv vil nedbringe ventetiden markant. Det er i hvert fald min forventning, siger Johan Otte.

Han har tilsendt Sjællandske en statistik, hvor det fremgår, at ventetiden i tidsrummet klokken 11-12 i denne uge har været på 41 minutter, mens man fra klokken 12-13 og fra klokken 13-14 måtte vente godt en halv times tid.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk