17. januar 2018
Ikke meget plads adskiller gående skolebørn fra de kørende biler på Slagelse Landevej. Når lastbiler kører forbi, er det endnu værre. Også når det gælder de store lufttryk. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Ikke meget plads adskiller gående skolebørn fra de kørende biler på Slagelse Landevej. Når lastbiler kører forbi, er det endnu værre. Også når det gælder de store lufttryk. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fokus på farlig skolevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fokus på farlig skolevej
Slagelse - 12. oktober 2017 kl. 13:18
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slagelse Landevej er som den absolutte hovedfærdselsåre mellem Slagelse og Korsør særdeles trafikeret i morgen og eftermiddagstimerne, hvor børn er på vej til og fra skole. Den tætte trafik gør det farligt for skolebørn at gå eller cykle langs med landevejen. Fra Vemmelev og op til Slagelse dog ikke helt så farligt grundet brede cykel-felter i begge sider af landevejen, men fra Vemmelev mod Korsør er der i begge sider meget lidt plads mellem vejens kantstriber og rabatten.

Blandt andet forældrene til skolebørn på Slagelse Landevej 103 har i årevis gjort opmærksom på problemet med henvendelser til både kommune og Movia. Trafikselskabet har dog meddelt, at de ikke vil lade busserne standse ud for »det blå hus«, som Slagelse Landevej 103 også kaldes.

- Nogle chauffører gør det alligevel, så børnene spørger altid, når de stiger på bussen, siger Helle Kroman, der er mor til Laura og Rasmus på 12 og 11 år.

De fleste gange får børnene nej fra chaufføren, så de derfor må stå af bussen ved stoppestedet ved Ormeslev godt en kilometer før deres hjem. Turen må de fortsætte til fods langs den trafikerede landevej for at nå hjem. Om morgenen er det så den modsatte vej.

Forleden fik de bekymrede forældre på initiativ af formand for Vemmelev Lokalråd Jytte Knuth lejlighed til at forklare formanden for trafiksikkerhedsudvalget i Slagelse Kommune og byrådsmedlem Jørn-Ole Didriksen (V) om den trafikfarlige situation for deres børn.

- Jeg vil rejse sagen i udvalget. Med byggeriet af den nye genbrugsplads ved Korsør Renseanlæg er der jo udsigt til endnu mere trafik på landevejen, da borgerne i Vemmelev også skal benytte genbrugspladsen, siger Jørn- Ole Didriksen. Han tilføjer, at han også vil tage kontakt til Movia for at høre om mulighederne for at sætte skolebørn af andre steder end ved stoppestederne på Slagelse Landevej.

I følge Helle Kroman har politiet oplyst, at det fuldt lovligt for en bus at standse for at afsætte eller lade passagerer stige på. Hun så allerhelst, at Slagelse Landevej blev forsynet med brede cykelfelter i begge sider, som den er fra Vemmelev op mod Slagelse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk