24. februar 2020
Sådan skal Livshuset i Slots Bjergby se ud, når det står klar næste forår.
gallery icon

Se billedserie

Sådan skal Livshuset i Slots Bjergby se ud, når det står klar næste forår.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første spadestik til Livshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første spadestik til Livshus
Slagelse - 17. august 2019 kl. 13:38
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det første spadestik er altid en symbolsk handling, når noget nyt tager sin begyndelse. Men det var ikke så ligetil at få spaden i jorden fredag formiddag. Det måtte Poul Erik Gudiksen, skoleleder på Hashøjskolen og Charlotte Ørum Henriksen, leder af Slots Bjergby Daginstitution, sande, da spaden mødte kraftig modstand fra nogle seje rødder i jorden.

Men det lykkedes til sidst, og forventninger er da også, at tømrermester Niels Lien har kraftigere maskiner til sin rådighed, når det såkaldte »Livshus« for alvor begynder at tage form.

Og hvad er så et Lærings- og Livshus? Det er et fælles projekt mellem Slots Bjergby Daginstitution og Hashøjskolen - de to institutioner, som ligger på samme vej i byen (Brovej).

- Bygningen er speciel, fordi etableringen har været drevet af lokale ildsjæle med borgermøder og workshops, og huset skal også bruges af andre end børn og elever. Hensigten er, at byens borgere kan mødes til sociale arrangementer, foredrag og lignende, så det bliver et samlingspunkt for hele byen, fortæller Poul Erik Gudiksen.

Der er to andre aspekter, som gør bygningen til noget særligt - dels at WE- arkitekterne, som står bag bygningen, er kendte for at designe bygninger, der har læring og bevægelse i fokus. Og dels at bygningen opføres af den lokale bygmester Niels Lien.

På tegningen her på siden kan man få en fornemmelse af, hvordan den færdige bygning vil tage sig ud engang i foråret 2020.

Efter det første spadestik blev der udråbt et trefoldigt leve fra de mange fremmødte børn, som allerede fra næste år kan benytte det nye hus.

- Huset lægger op til læring og bevægelse. Vi tror på, at læring sker gennem sansning i kroppen, og det kan så ske i et pædagogisk tilrettelagt miljø, siger Charlotte Henriksen.

Indretningen af huset betyder, at der både er plads til fordybelse og bevægelse på en og samme tid.

- Det er et projekt, som har været lang tid undervejs, og vi har også inddraget børnene i, hvad de kunne tænke sig af det nye hus, siger Poul Erik Gudiksen.

Det er Slagelse Kommune, som efter en bred politisk opbakning har haft tegnebogen fremme - og den forventede pris på huset ligger på omkring 22 millioner kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk