28. februar 2020
Fredag den 9. august ankom tre udvekslingsstuderende fra hvert sit land til Slagelse, hvor de skal bo det næste år. På den måde har hele seks familier allerede tilmeldt sig som værtsfamilie under AFS Slagelse Lokalforening, der blev oprettet i foråret. Det er mere end forventet, men der kan stadig bruges endnu flere, fortæller foreningen. Privatfoto.
Fredag den 9. august ankom tre udvekslingsstuderende fra hvert sit land til Slagelse, hvor de skal bo det næste år. På den måde har hele seks familier allerede tilmeldt sig som værtsfamilie under AFS Slagelse Lokalforening, der blev oprettet i foråret. Det er mere end forventet, men der kan stadig bruges endnu flere, fortæller foreningen. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere vil være værtsfamilie for hele verdens studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere vil være værtsfamilie for hele verdens studerende
Opdateret 21. august 2019 kl. 15:58
Slagelse - 21. august 2019 kl. 09:21
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sommerfugle baskede med stor sandsynlighed i flere maver, da cirka 90 udvekslingsstudenter fredag den 9. august landede i Københavns Lufthavn og tog deres første skridt på vej til nye eventyr.

Tre af dem var 17-årige Flora fra Ungarn, 16-årige Chiaki fra Japan og 15-årige Paloma fra Mexico, som alle det næste år skal bo hos tre forskellige værtsfamilier i Slagelse.

Noget, som kun er muligt, fordi familierne har tilmeldt sig foreningen AFS Slagelse Lokalforening, der er en del af AFS Interkultur. Her hjælper man hvert år omkring 200 unge til et ophold i Danmark.

Foreningen i Slagelse er imidlertid stadig ny, og derfor glæder interessen lokalforeningens værtskoordinator, Christina Baltzer. I alt seks familier har nemlig tilmeldt sig som værtsfamilie, siden foreningen startede i foråret. Og her havde man kun håbet på tre familier på nuværende tidspunkt.

- Jeg har engang selv været udvekslingsstuderende i Mellemamerika, og den oplevelse har haft betydning for hele mit liv. Så at kunne give det videre til andre, og endnu flere, end vi havde regnet med, giver mig næsten helt gåsehud bare ved tanken. Og det er takket være de familier, der har tilmeldt sig, forklarer Christina Baltzer til Sjællandske.

»Verden bliver mindre«

At have en udvekslingsstuderende boende giver nemlig både oplevelser for den unge, der kommer til landet for første gang, og for værtsfamilierne.

Blandt andet bliver begge parter ofte klogere på både sprog, kultur og forskelligheder, forklarer værtskoordinatoren.

- AFS blev jo i sin tid oprettet for at skabe fred på jorden. Fordi vi mener, at hvis vi kender hinanden bedre, så bliver vi ikke lige så nemt uvenner. Verden bliver på en måde mindre og tættere forbundet, forklarer Christina Baltzer.

Da de tre udvekslingsstuderende Flora, Chiaki og Paloma ankom til Danmark, tog de således med andre udvekslingsstudenter til Nyborg, hvor de var på velkomstlejr, som blev afholdt af 40 frivillige fra udvekslingsorganisationen, AFS Interkultur.

Efter velkomstlejren, hvor der var fokus på introduktion til Danmark, interkulturel teori og flere forskellige aktiviteter, gik turen med bus til Slagelse Station. Her stod de tre værtsfamilier klar og ventede på at møde deres nye familiemedlem.

Mangler flere familier

Familien Altenburg ventede på Flora, familien Fjordside ventede på Chiaki, og familien Simony ventede på Paloma.

Men selvom de tre udvekslingsstuderende bor i hver sin familie, kommer de til at være tæt forbundet det næste år, da de alle sammen skal have deres daglige gang på Slagelse Gymnasium.

- Så de her unge kommer helt sikkert til at tage en rygsæk fuld af oplevelser, minder og nye, tætte venskaber med hjem. Det er simpelthen helt unikt, det de skal til at gå igennem, fortæller Christina Baltzer.

Og hvis man selv ønsker at give lige præcis den oplevelse videre til andre unge, mangler AFS Slagelse Lokalforening på trods af den store interesse stadig flere værtsfamilier. Det er nemt, og det er for alle, understreger foreningen.

Udvekslingsstuderende bor typisk hos en dansk familie fra tre til 11 måneder, og som værtsfamilie bliver man matchet med en studerende, så opholdet passer til alles ønsker og forventninger. Det sker blandt andet gennem interviews.

- Vi plejer at sige, at hvor der er hjerterum, er der plads. Der er ikke noget, der er den ideelle værtsfamilie. Det handler om det rigtige match, slår Christina Baltzer fast og opfordrer af den grund både interesserede og nysgerrige til at tage kontakt til lokalforeningen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk