18. december 2018
Værdighedsmidlerne skal forebygge ensomhed blandt ældre. Foto: Per Vagnsø
Værdighedsmidlerne skal forebygge ensomhed blandt ældre. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere ensomme kan få værdige penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere ensomme kan få værdige penge
Slagelse - 17. april 2018 kl. 09:34
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Igen i år er der mulighed for at få andel i regeringens såkaldte værdighedsmidler, og denne gang kan foreninger også søge om støtte til aktiviteter, der kan forebygge ensomhed blandt ældre i Slagelse Kommune. Puljen er på sammenlagt 200.000 kroner, og hver ansøger kan få op til 20.000 kroner.

- Målgruppen bliver bredere. Det skal ikke være en snæver ramme, for hvis pengene ikke bliver brugt, ryger de tilbage, siger formand for byrådets forebyggelses- og seniorudvalg, Ali Yavuz (S), til Sjællandske.

Tidligere har det specielt været lokalråd og landsbyråd, der kunne søge om pengene, men sidste år blev de 200.000 kroner ikke brugt op trods to ansøgningsrunder.

De foregående år er pengene eksempelvis gået til Tårnborg Ældreråds »ældre spiser sammen«, til Skælskør Solskinsmotions julefest for medlemmerne, til Omø Beboer- og Grundejerforenings hyggeeftermiddage og fællesspisning for pensionister og til Eggeslevmagle Landsbyråds julehygge, kreative dage og picnic.

- I år forestiller vi os, at foreninger måske også kan gå sammen om aktiviteter, også gerne i byerne, siger udvalgsformanden.

Pengene til de aktiviteter, der bliver godkendt, ventes udbetalt sidst i juni.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk