11. december 2018
Foreløbig er det kun ænder, der kan færdes sikkert på søerne, her Smedegadesøen i Slagelse. Foto: Slagelse Kommune
Foreløbig er det kun ænder, der kan færdes sikkert på søerne, her Smedegadesøen i Slagelse. Foto: Slagelse Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem søer er snart skøjte-klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem søer er snart skøjte-klar
Slagelse - 23. februar 2018 kl. 13:36
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med de frostgrader, meteorologerne har stillet i udsigt for den kommende tid, er der rigtig gode chancer for, at Slagelse Kommune åbner for skøjteløb på søerne engang i næste uge. Nogle steder ser isen måske sikker ud allerede, men den er ikke tyk nok til at kunne bære endnu, så foreløbig advarer kommunen mod at afprøve skøjterne her i weekenden.

- Vi holder øje med isen, men den skal være mindst 13 centimeter tyk, før den kan bære. Det er den ikke endnu. Det kræver flere dage med dagsfrost. Vi har ikke målt isens tykkelse endnu, men vi ved erfaringsmæssigt, at den langt fra er tyk nok endnu, siger driftsplanlægger i kommunen, Lasse Møberg Fjeldsted.

Der er fem officielle skøjtesøer i Slagelse Kommune, hvor isen bliver målt. Det er Smedegadesøen og Svanesøen i Slagelse, Lovsøen og Tårnborgsøen i Korsør og Søen ved Guldagergård i Skælskør. Derudover er der også regnvandsbassinet på den gamle stadion i Slagelse, som måske kan tages i brug som skøjteanlæg for første gang.

- Hvis vejret holder henover weekenden, kan vi måske åbne skøjtebanen på det gamle stadion i Slagelse allerede på mandag. Men indtil da vil jeg bede folk om ikke at gå på isen. Både fordi det ikke er sikkert, men også fordi man risikerer at ødelægge isen, så vi må udskyde åbningen, siger Lasse Møberg Fjeldsted.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk