29. oktober 2020
Det  nye bilhus på Asiensvej roses blandt andet for at fremstå åbent både fra ankomstsiden og i forhold til de omkringliggende veje.
gallery icon

Se billedserie

Det nye bilhus på Asiensvej roses blandt andet for at fremstå åbent både fra ankomstsiden og i forhold til de omkringliggende veje.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem bygninger kan blive præmieret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem bygninger kan blive præmieret
Opdateret 18. september 2020 kl. 16:26
Slagelse - 18. september 2020 kl. 08:25
Af Arne Svendsen

Fredag 25. september vil det blive afsløret, hvem der vinder årets bygningspræmiering.

Afsløringen af vinderen plejer at foregå på Sct. Michaels Nat, men da denne er er aflyst i år på grund af corona-situationen, så kommer afsløringen til at foregå ved en ikke offentlig reception på rådhuset, hvor bygherre, arkitekter med flere bliver inviteret.

Der er i år fem nominerede, alle beliggende i Slagelse-området. Hvem der skal vinde prisen eller priserne afgøres af en dommerkomité, der består af følgende:

oCarsten Holgaard, arkitekt.
oTanja Jordan, arkitekt.

oOle G. Nielsen, Bevaringsforeningen for Slagelse og Omegn.

oMette Lund Jørgensen, Skælskør Bevaringsforening.

oKurt Sørensen, Foreningen til bevarelse af gamle bygninger og miljøer i Korsør og omegn.

oMichael Thomsen, direktør, Skel.dk (sponsor).

oJohn Dyrby Paulsen (S), borgmester.

oJørgen Grüner (SF), formand for miljø-, plan- landdistriktsudvalget.

oDarrin Bayliss, planchef, Center for Miljø, Plan og Teknik.

De fem nominerede

1. Det nybyggede bilhus på Asiensvej 3, der har Bin2bil som bygherre og VA Arkitekter som arkitekt.

Bilhusets facade er udformet med en stor andel af glas, hvilket får det til at fremstå åbent både til ankomstsiden og langs de omkringliggende veje.

- Karakteristisk for bebyggelsen er dens placering, der markerer ankomst til og afgrænsning af Slagelse by, skriver dommerne i nomineringshæftet.

2. Ny tilbygning til Landsgrav Friskole på Bagervej. Her bemærker dommerne blandt andet, at størstedelen af bygningens facade er beklædt med røde maskinsten, der vender med stenens ru side udad.

- Den nye bygningsdel afspejler det æstetiske udtryk fra skolens øvrige bygninger, der også er beklædt med røde mursten, skriver dommerne.

Arkitekt på byggeriet er aNNekS Aps.

3. Nybygget tilbygning til Slots Bjergby Daginstitution og Hashøjskolen på Brovej.

Her lægger dommerne vægt på, at bygningen er indpasset i omgivelserne og skaber en æstetisk sammenhæng mellem de eksisterende bygninger, da den nye bygnings tag/rygning følger de eksisterende bygningers.

Dommerne bemærker også de grønne udeområder, der er moduleret med jordhøje, som er en reference til de to gravhøje, der ligger som vartegn for Slots Bjergby.

Bygherre er Slagelse Kommune og arkitekt er We Architecture.

4. Nybygget enfamiliehus på Jættehøjvej i Slots Bjergby.

Byggeriet er et moderne parcelhus opført i blankmur i grågule tegl med en kombination af kompositplader og store vinduespartier på bygningens vestside. Taget har en flad taghældning dækket med tagpap.

Huset roses for at være indpasset diskret i det bakkede landskab.

Bygherre er Lars Hjort og arkitekt er John Veje.

5. Nybygget skoleidrætshal til Dyhrs skole opført i et parkanlæg bagved Slagelse Musikskole.

Idrætshallens facader er opført i en kombination af mursten, glas og en sort træbeklædning. I bygningens gavl er der indplaceret et rundt vindue, der indgår som element i skolens logo - uglen - som udsmykker bygningens ydre facade. Dommerne bemærker, at hallen er placeret ud fra områdets topografi, så den niveaumæssigt ligger »under« den øvrige bebyggelse, og dermed ikke fremstår dominerende i henhold til områdets eksisterende bebyggelse.

Arkitekt er Keingart og entreprenøren Dansk Hal.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk