26. marts 2019
Et udpluk at de glade spejdere i Solskinstroppen i Skælskør, der netop har fået bevilget 5000 kroner af Fondene bag Sjællandske Medier A/S til køb af en varmepumpe. Fra højre øverst er det: Maria, Adeline, Isabella, Trine, Thorbjørn og Jesper. Nederst er det: Luna, Stine, Frederikke og Solbjørk.
Et udpluk at de glade spejdere i Solskinstroppen i Skælskør, der netop har fået bevilget 5000 kroner af Fondene bag Sjællandske Medier A/S til køb af en varmepumpe. Fra højre øverst er det: Maria, Adeline, Isabella, Trine, Thorbjørn og Jesper. Nederst er det: Luna, Stine, Frederikke og Solbjørk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et skridt nærmere en varmepumpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et skridt nærmere en varmepumpe
Slagelse - 22. juni 2018 kl. 10:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er fart på i Solskinstroppen i Skælskør. Troppen hører under De Blå Spejdere, og de seneste to år har budt på en imponerende medlemstilgang på henholdsvis 60 og 67 procent.

En fremgang der blandt andet har betydet, at vandrebamsen Anton er flyttet ind i Skælskør som det fysiske bevis på, at det går rigtig godt i Skælskør.

- For få år tilbage var vi kun fire-fem spejdere, og nu er vi tæt på 50, fortæller Maria Hillerup Jensen, der er leder i Solskinstroppen for mikro/mini-spejderne, der er børn, der til daglig går i 0.-3. klasse.

- Vi har været heldige, at vi har fået nogle spejdere, som har været gode til at lokke andre med sig«, fortæller Maria Hillerup Jensen, der selv for ikke så længe siden blev lokket ind i det gode fællesskab som leder.

Hun er spejdermor, og så behovet for at involvere sig, da der opstod et akut behov for nye ledere.

De aktive spejdere i Solskinstroppen holder til i en ældre spejderhytte på Trestensvej, der desværre lader en del tilbage at ønske i komfort. En af de helt store udfordringer for troppen er imidlertid de dyre udgifter til opvarmning af den nærmest uisolerede spejderhytte om vinteren.

I dag sker det via elvarme, og det har derfor længe været på troppens ønskeseddel at få installeret en varmepumpe. Et ønske, der nu er kommet et vigtig skridt nærmere at kunne gå i opfyldelse.

Solskinstroppen har nemlig søgt Fondene bag Sjællandske Medier A/S om støtte til en varmepumpe, og den gode nyhed er, at troppen netop har fået at vide, at de har modtaget 5.000 kroner til formålet.

- Vi havde søgt om 15.000 kroner, men vi er utrolig glade for den støtte, vi har fået. Det betyder, at vi forhåbentlig snart kan få udskiftet de dyre el-radiatorer med en varmepumpe«, fortæller Maria Hillerup Jensen, der som de andre seks ledere i Solskinstroppen lægger en del frivillige timer i at gøre det sjovt og udfordrende at være spejder i Skælskør.

- Vi arbejder hårdt for at få endnu bedre faciliteter til vores spejdere, så de har en god og funktionel base både hjemme på grunden og på lejrture, både nu og i fremtiden, siger Maria Hillerup Jensen.

Har man lyst til at blive en del af Solskinstroppen og dermed Det Danske Spejderkorps kan man læse mere på troppens hjemmeside: www.solskinstroppen.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk