2. december 2020
Tidligere har politiet gjort  et stort nummer ud af »Tryg Julefrokost«-kampagnen, som stort set har elimineret vold og ballade i byen i forbindelse med de ofte våde julefrokoster. I år er de fleste store julefrokoster  blevet skrottet på grund af corona- restriktioner. Arkivfoto
Tidligere har politiet gjort et stort nummer ud af »Tryg Julefrokost«-kampagnen, som stort set har elimineret vold og ballade i byen i forbindelse med de ofte våde julefrokoster. I år er de fleste store julefrokoster blevet skrottet på grund af corona- restriktioner. Arkivfoto
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En mindre tryg julefrokost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mindre tryg julefrokost

Også i år sender politiet ekstra folk på gaden de tre næste fredage, men forventer ikke at møde de normalt store julefrokostselskaber.

Slagelse - 21. november 2020 kl. 16:06
Af Kim Brandt

Operation »Tryg Julefrokost« har snart eksisteret i en del år - og består i al sin enkelhed i, at politiet sender et par ekstra betjente ud i byen på de normalt store julefrokost-dage for på den måde at vise flaget og måske forhindre ballade, når enkelte har fået en snaps eller to for meget. I år er alt som bekendt anderledes, og således også lokalpolitiets tilgang til festlighederne: - Det ville jo sende et helt forkert signal, hvis vi gik ud med store bannere, når der nu er et forsamlingsforbud - og udskænkningen slutter klokken 22, siger politikommissær Peter Skriver fra lokalpolitiet.

Derfor er det traditionelle samarbejde mellem politi, taxa, restauratører og Slagelse Kommune droppet i år.

- Normalt plejer vi jo at vise flaget tidligt om aftenen - og så møde de feststemte gæster senere i byen samme aften. Men det sker så ikke i år, hvor festerne og frokosterne gerne skulle være så små som muligt, siger politimanden med henvisning til antallet af gæster.

På fredag er det også »Black Friday« - ligesom julebelysningen i Slagelse også bliver tændt, så der vil formentlig være mange mennesker i byen.

- Vi vil så også være tilstede - blandt andet for at sikre, at både forretninger og de handlende overholder de gældende corona-regler, siger politimanden.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk