18. september 2020
Peter Pedal var veloplagt, da han søndag besøgte VestsjællandsCentret til glæde for mange børn.             Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Peter Pedal var veloplagt, da han søndag besøgte VestsjællandsCentret til glæde for mange børn. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En lille abe med gode moraler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En lille abe med gode moraler
Slagelse - 19. januar 2020 kl. 14:44
Af Solveig Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slagelse: Det var en ældre abe i ualmindelig god form, der søndag formiddag besøgte VestsjællandsCentret, sammen med sin bedste ven Manden med den Gule Hat.

Peter Pedal blev nemlig sin egen i 1941 takket være Hans Augusto Reyersbach og Margarete Elisabethe Waldstein, og det har han været siden. Altid nysgerrig og med på den værste.

Det var han også søndag i VestsjællandsCentret, hvor han bevægede sig energisk rundt på scenen på Atriumtorvet takket være en smidig og let til bens dukkefører.

Her tog han på fisketur med sin gode ven Manden med den Gule Hat, og der var da også hurtigt bid på krogen, men ak - fangsten var fyldt med plastik.

I god dialog med børnene, der undervejs i showet på en halv times tid modigt nærmere sig scenen mere og mere, fik Manden med den Gule Hat belært Peter Pedal om, hvor vigtigt det er, at affald bliver sorteret rigtigt, og at affald ikke hører til i naturen, hvor blandt andet fisk kan forveksle det med føde.

Og med en fantastik gestikuleren og abelignende lyde, tog Peter Pedal det hele til sig, sammen med de mange børn, der længe inden showet skulle begynde havde samlet sig foran scenen.

Og de hjalp ham gerne med at finde ud af, i hvilken skraldespand det forskellige skrald skulle i.

Og for de voksnes vedkommende fik mange et kærligt gensyn med aben, som var ligeså fræk og nysgerrig, som da de selv var børn.

Showet med Peter Pedal var sat i scenen af VestsjællandsCentret, og butikkerne åbnede meget passende samtidig, så der også var lejlighed og tid til at handle bagefter. Manden med den Gule Hat og Peter Pedal blev spillet af henholdsvis Anton Hjort Nielsen og Thea Kastberg. Manuskribt af Peter Nørgaard.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk