19. april 2019
Fra venstre Årets Kunstner Ellen Birch, viceborgmester Villum Christensen (LA) og formand for Grafisk Støtteforening, Asger Falkenberg. Foto: George Hemmingsen.
Fra venstre Årets Kunstner Ellen Birch, viceborgmester Villum Christensen (LA) og formand for Grafisk Støtteforening, Asger Falkenberg. Foto: George Hemmingsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ellen er Årets Kunstner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ellen er Årets Kunstner
Slagelse - 24. september 2018 kl. 06:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Grafisk Støtteforening i Slagelse har udpeget Ellen Birch, Slagelse til Årets Kunstner 2018. Hun er dermed den 17. i rækken

Viceborgmester Villum Christensen (LA) afslørede årets kunstner for omrking 60 deltagere på Det Gamle Trykkeri i Bredegade.

Villum Christensen fortalte om Ellen Birch, at hun flyttede til Slagelse i 70'erne og begyndte at male omkring det tidspunkt. Hendes første udstilling var i Skælskør, og siden har hun udstillet mange steder bl.a. i det Røde Tårn i Slagelse og Magasinbygningen på Fæstningen i Korsør. Hun har arbejdet som sygeplejerske på sygehusene i Holbæk og Slagelse og i en periode trængte arbejdet maleriet lidt i baggrunden. Men hun vendte for alvor tilbage i 2005 og meldte sig ind i Slagelse Kunstforening, ligesom hun er medlem af Zansi Kunstnergruppen. Efter hun er gået på pension, er der for alvor blevet tid til at udfolde den kunstneriske side.

- Du arbejder med akvareller, tegninger og malerier. Du kan godt lide at eksperimentere. Fælles for dine motiver er, at det er dramatisk. Det er farverigt og lidt mystisk. Det er nogle af de ord, jeg vil bruge til at beskrive årets motiv »På kanten«, sagde Villum Christensen, der overrakte et diplom til Ellen Birch som synligt tegn på titlen som Årets Kunstner 2018.

Glad og ydmyg
Ellen Birch takkede for titlen.

- Det er en stor ære. Og jeg er meget glad og ydmyg over det. I har givet mig en kæmpe fjer i hatten. Og masser af energi, så jeg har fået lavet flere nye billeder, sagde Ellen Birch, der også glædede sig over, at hun havde set, hvordan hendes billede blev trykt.

250 stykker trykkes
Formanden for Grafisk Støtteforening, Asger Falkenberg, oplyste, at der er fremstillet 250 kunsttryk at værket »På kanten«. Hvert ark skal gennem trykpressen fire gange for at nå det færdige resultat. Alle medlemmer af Grafisk Støtteforening kan hente et eksemplar af kunsttrykket sammen med en kalender for 2019 lørdag den 3. november. hewe

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk