19. juni 2021
Dansk Folkepartis Palle Kristiansen mener ikke, at vedtaget lokalplanen rummer muligheden for, hvad der reelt foregår på Landsgrav 27A i Slagelse. Foto: Carsten Lysdal
Dansk Folkepartis Palle Kristiansen mener ikke, at vedtaget lokalplanen rummer muligheden for, hvad der reelt foregår på Landsgrav 27A i Slagelse. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter ja til religiøse aktiviteter: Nu vil højrefløj slå bremsen i

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Efter ja til religiøse aktiviteter: Nu vil højrefløj slå bremsen i

Aktiviteter i kulturhus strider ifølge Dansk Folkeparti med den lokalplan, som byrådet netop har vedtaget. Derfor bør foreningen på adressen stoppe sine aktiviteter omgående, mener gruppeformand.

Slagelse - 09. januar 2021 kl. 07:30
Af Carsten Lysdal

Dansk Folkeparti stiller sig på bagbenene, når talen falder på Slagelse Multikulturel Forenings aktiviteter på Landsgravvej, som ellers netop er blevet blåstemplet.

arrow Læs også: Moskésag giver næring til forslag om forbud: Nu rejses sagen i Folketinget

Endelig vedtagelse af lokalplan, der lovliggør religiøse aktiviteter på stedet og erstatter en tidligere midlertid dispensation, fandt sted i december, hvor et stort flertal på nær Dansk Folkeparti godkendte planen.

- Men det er en tilladelse til et kulturhus. Ikke en til moské, som er det, der reelt er tale om derude, siger gruppeformand Palle Kristiansen, der på det kommende byrådsmøde sidste mandag i januar vil lægge op til et strakspåbud om, at aktiviteterne skal ophøre.

Et lignende påbud varslede partiet, da det i 2018 kom frem, at den tidligere lokalplan ikke engang tillod foreningsaktiviteter på adressen. På den baggrund gav politikere foreningen en midlertidig tilladelse.

»Uigennemskueligt«

Palle Kristiansen mener ikke, at islamisering og dansk kultur går hånd i hånd. Og selv om Slagelse Multikulturel Forenings formand, Bilal Biyik, slår fast, at der er absolut ikke er tale om en moské, men om et kulturhus med masser af aktiviteter - herunder muligheden for at bede i et rum på 400 kvadratmeter ud af samlet 2500 - skal det bremses, siger han.

Han lægger op til, at byrådet beslutter at udstede et strakspåbud om ophævelse af brugen af lokalerne. Det gør han af en klar årsag.

- Brugerne bruger selv begrebet moské om stedet overalt på de sociale medier. Og det giver lokalplanen ikke lov til. Samtidig er det uigennemskueligt, hvor pengene kommer fra. Det hele er svært at finde ud af, mener Palle Kristiansen, der på byrådsmødet før jul, hvor vedtagelsen af lokalplanen blev drøftet, i øvrigt anbefalede en folkeafstemning. Det blev ikke til noget.

SF: Ikke en moské

Ifølge SF's Jørgen Grüner, der tidligere har talt varmt for kulturhuset, er der intet at komme efter i Slagelse. Ej heller i forhold til, at der skulle være tale om en moské.

- Det er jo ikke en moské med minareter og bønnekald. Det er en kulturel forening, der også laver en masse andet end bare at bede. Vi har ikke forholdt os til, at det er en moské, hvilket det heller ikke er, slår han fast og tilføjer:

- Men ja, hvis man ville rive bygningen ned og bygge en moské, så ville lokalplanen ikke rumme muligheden, men det er ikke sådan, det er. Jeg har intet problem med, at man dyrker sin religion i en forening. Man generer jo heller ikke naboer, og det er det centrale i denne her sag. Det passer ind i området, mener formanden for miljø-, plan- og landdistriktsudvalget.

arrow Kritik af byråds-ja: »Alle kan se, at der er tale om en moské«
15. december 2020 kl. 19:51 Opdateret: kl. 20:01
arrow Højrefløj strittede imod og foreslog folkeafstemning om moské
15. december 2020 kl. 06:10 Opdateret: kl. 00:00
arrow Muslimsk formand efter rungende politisk ja: »Jeg er lettet og glad«
14. december 2020 kl. 21:24 Opdateret: kl. 23:25
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk