25. september 2021
Snart har halvdelen af de 16 mænd og drenge, der skal for retten efter uro, været en tur på anklagebænken.
Snart har halvdelen af de 16 mænd og drenge, der skal for retten efter uro, været en tur på anklagebænken.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drenge tiltalt for optøjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drenge tiltalt for optøjer
Slagelse - 07. maj 2019 kl. 06:30
Af Carsten Lysdal

Endnu en trio, der menes at have deltaget i urolighederne i Ringparken i forbindelse med Stram Kurs-partileder Rasmus Paludans besøg i juli sidste år, skal i morgen for retten.

arrow Læs også: FAKTA: Her er rigsledelsen i Stram Kurs

De er tre af i alt 16 drenge og mænd, som politiet har rejst sigtelse imod og dermed tiltalt ved Retten i Næstved for deres medvirken til optøjer, fortæller anklager Lotte Mie Nielsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Indtil videre har seks mænd frekventeret anklagebænken, og mens sagen for nogles vedkommende er blevet udsat, er to 19-årige blevet sendt bag tremmer i henholdsvis 40 dage og fire måneder. En enkelt er blevet frifundet for blandt andet overtrædelse af straffelovens §134 om forstyrrelse af den offentlige ro og orden, ligesom anklagen har lydt på forsøg på legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Samme tiltale fremgår af anklageskriftet, som onsdag sender to drenge på 16 og 17 år samt en 18-årig mand for retten. De har ifølge politiet deltaget i urolighederne den 24. juli 2018 og angiveligt foranstaltet, hvad ordensmagten betragter som en grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden.

De skal samtidig have overfaldet flere tjenstgørende betjente og i den forbindelse forsøgt at begå vold »af særligt rå, brutal eller farlig karakter«.

Politiet filmede optøjerne, der indebar kast med flasker og sten samt affyring af fyrværkeri direkte rettet imod politiet. Og da krudtrøgen lagde sig, begyndte et større arbejde med at identificere de personer, hvoraf flere i forvejen er kendt af politiet. Det har nu affødt anklagepunkter, der imidlertid indikerer, at der har været langt flere med i uroen - også flere end de 16, politiet sender en tur på anklagebænken.

I anklageskriftet hedder det desuden, at uromagerne i samlet flok er kommet truende ud fra en sti ved Kierulffsvej og Ndr. Ringgade, mens de råbte skældsord og spærrede trafikken.

To af de tre tiltales desuden for at have været tildækket i forbindelse med balladen, hvilket er en overtrædelse af straffelovens §134 b.

arrow Unge mænd indtager Stram Kurs' nye rigsledelse
24. november 2019 kl. 13:57 Opdateret: kl. 13:58
arrow FAKTA: Her er rigsledelsen i Stram Kurs
23. november 2019 kl. 16:15 Opdateret: kl. 16:16
arrow Stram Kurs-kongres med mislyde på Christiansborg
23. november 2019 kl. 15:30 Opdateret: kl. 15:36
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk