12. juli 2020
SK Forsyning tager nu ansvaret for, at 700 elever sidste fredag var nødt til at blive sendt hjem fra Marievangsskolen i Slagelse som følge af et brud på en vandledning. Der var tale om en fejlvurdering, erkender selskabets administrerende direktør, Henrik Birch. Foto: Arne Svendsen
SK Forsyning tager nu ansvaret for, at 700 elever sidste fredag var nødt til at blive sendt hjem fra Marievangsskolen i Slagelse som følge af et brud på en vandledning. Der var tale om en fejlvurdering, erkender selskabets administrerende direktør, Henrik Birch. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Direktør lægger sig fladt ned: Skolelukning var vores skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør lægger sig fladt ned: Skolelukning var vores skyld
Slagelse - 16. november 2019 kl. 08:12
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var ikke kun det varme - men også det kolde vand, der var lukket for, da knap 700 elever mødte ind til undervisning på Marievangsskolen i Slagelse fredag i sidste uge.

arrow Læs også: 700 elever blev sendt hjem: Skolelukning kunne være undgået

Samtlige elever blev derfor sendt hjem, da et brud på en vandledning på Holmstrupvej medførte, at der hverken kunne trækkes ud eller vaskes hænder ved toiletbesøg.

Derfor frygtede skolen for omfattende hygiejneproblemer.

Men nu tager SK Forsyning, der stod for reparationen og lukningen af vandet, skylden for skolelukningen. Det kunne være undgået, og forsyningsselskabet »lægger sig fladt ned«, skriver de i en udsendt pressemeddelelse.

Adm. direktør beklager

- Det var en klar fejlvurdering, der førte til, at vi endte med at lukke Marievangskolen sidste fredag og det beklager vi naturligvis meget, lyder det ifølge pressemeddelelsen fra administrerende direktør i SK Forsyning, Henrik Birch.

Da Sjællandske første gang omtalte skolelukningen, oplyste selskabet, at man først var blevet bekendt med bruddet på vandledningen fredag morgen klokken 7.30. Dette skulle ifølge SK Forsyning være årsagen til, at skolen først fik beskeden kort tid før, eleverne mødte ind og deraf måtte sende samtlige 700 elever hjem med meget kort varsel.

Senere gjorde en læser dog avisen opmærksom på, at bruddet på vandledningen allerede var kendt torsdag aften. Her havde vedkommende nemlig selv meldt bruddet til forsyningsselskabet, og en ansat havde samme aften været ude for at vurdere skaderne.

- Hvis SK Forsyning havde valgt at lukke for vandet straks samt have udført reparationen torsdag aften, havde der ikke været en historie, konstaterede avisens læser i en mail til redaktionen.

En oplysning, som SK Forsyning efterfølgende kunne bekræfte over for Sjællandske. Første oplysning om tidspunktet for opdagelsen af bruddet var »givet ved en fejl«, lød forklaringen, men selskabet havde dog sværere ved at forklare, hvorfor skolen ikke fik besked før.

Ville finde den billigste løsning

Ifølge forsyningsselskabet havde man imidlertid allerede torsdag aften - helt præcist klokken 20.59 - reageret ved at sende en SMS ud til berørte i området med oplysning om fredagens vandlukning i tidsrummet fra klokken 07.30 til 12.00.

- Men om denne SMS er landet hos de rigtige på Marievangsskolen, kan man i SK Forsyning ikke være sikker på, skriver selskabet i den udsendte pressemeddelelse.

Ifølge SK Forsyning gjorde man ikke noget ved ledningsbruddet torsdag aften, da selskabet altid forsøger at løse mindre forsyningsproblemer inden for normal arbejdstid.

Uden for normal arbejdstid kan det nemlig blive op til tre gange så dyrt, har selskabet tidligere oplyst.

Sådan en vurdering skal dog kun ske, hvis det ikke er til gene for erhvervsvirksomheder, institutioner eller lignende, understreger selskabet. Derfor var der tale om en fejlvurdering, da en ansat vurderede anderledes torsdag aften, lyder det.

Administrerende direktør Henrik Birch roser dog medarbejderne i SK Forsyning for »altid at tænke i løsninger, som har de laveste omkostninger - alt i sidste ende til glæde for kunderne«:

- Her var der dog tale om, at man ikke fik tænkt de fulde konsekvenser igennem - og det beklager jeg meget. Havde man fået hele billedet med, havde vi enten udbedret skaden torsdag aften, eller ventet til efter skoletid fredag, siger Henrik Birch.

Foruden de 700 hjemsendte elever påvirkede bruddet på vandledningen også elevernes forældre, som selv var på vej på arbejde samme morgen. Allerede klokken 10 om formiddagen samme dag var der dog vand i skolens haner igen.

arrow Fare for hygiejne-problemer: Skole tvunget til at sende 700 elever hjem
08. november 2019 kl. 14:16 Opdateret: kl. 14:16
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk