23. januar 2019
Formand for digegruppen, Jens Friis, håber det kan gå stærkt med den videre proces, når klagen er afgjort. Så man kan få lavet et regulært dige, og ikke er afhængig af hurtig udrykning med watertubes som den på billedet, der måtte lægges ud sidste år i januar, da der nok en gang var fare for oversvømmelser af området. Foto: Kim Brandt
Formand for digegruppen, Jens Friis, håber det kan gå stærkt med den videre proces, når klagen er afgjort. Så man kan få lavet et regulært dige, og ikke er afhængig af hurtig udrykning med watertubes som den på billedet, der måtte lægges ud sidste år i januar, da der nok en gang var fare for oversvømmelser af området. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Digesag kan måske afgøres i denne måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Digesag kan måske afgøres i denne måned
Slagelse - 13. juni 2018 kl. 07:29
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det trækker op til en hurtig afgørelse af digesagen ved Næsby Strand, som måske kan føre til, at der her i efteråret alligevel kan komme gang i sikringen af sommerhusene.

arrow Læs også: Grønt lys til dige ved Næsby Strand kom for sent

Som omtalt forleden er der ellers frustration i digegruppen, fordi en klage, der ifølge gruppen er helt uberettiget, truer med at forsinke projektet med et halvt til et helt år.

Klagen er indleveret af en lodsejer til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Den burde dog ifølge digegruppens formand Jens Friis have været afvist straks, da den ikke omhandler det spørgsmål, som var sendt til høring.

Områdechef Charles Conrad fra Nævnenes Hus i Viborg, der er sekretariat for Miljø- og Fødevareklagenævnet, forklarer dog, at det faktisk kun er en type sager, der bliver afvist med det samme. Nemlig de sager, hvor klageren ikke har betalt det krævede gebyr..

- For alle andre klager gælder, at det er nævnet, der skal træffe afgørelse om afvisning, efter indstiling fra sekretariatet. I 90 procent af sagerne kan sagerne dog afgøres af formanden, men alle medlemmer får en orienteringsskrivelse om hver sag og kan kræve dem til behandling i selve nævnet, der mødes 8-10 gange om året, hvis de er uenige i oplægget til formandsafgørelse, siger Charles Conrad.

Han siger, at det betyder, at der godt kan gå nogle måneder med at afgøre en klage, som ellers af sekretariatet bedømmes som uberettiget.

- Det er et spørgsmål om retssikkerhed, at alle skal høres, siger han.

Charles Conrad siger dog om den konkrete sag, at der er en god mulighed for, at den kan være afgjort inden udgangen af juni.

Formand for digegruppen Jens Friis håber naturligvis på snarlig afgørelse, og at byggeriet herefter kan sættes i gang hurtigt.

Diget kommer til at bestå af et jorddige på strandengen og nogle spunsvægge i jern, der sættes ned på begge sider af området.

- Spunsvæggene må vi sætte ned hele året, men jorddiget må vi kun etablere fra november til marts, fordi der skal tages hensyn til markfirben i området. Projektet skal tilrettelægges, så jorddiget kan etableres umiddelbart efter at spunsvæggene er lavet, siger Jens Friis.

arrow Miljøministeren ind i digesag ved Næsby Strand
11. juni 2018 kl. 06:34 Opdateret: kl. 19:11
arrow Næsby Strand-beboere får igen udsat sikring mod oversvømmelser
09. juni 2018 kl. 06:03 Opdateret: kl. 22:25

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk