9. august 2020
Siden den 9. juni har det ikke været muligt at købe franske hotdogbrød i butikkerne. Det er uvist, hvornår de er tilbage.
gallery icon

Se billedserie

Siden den 9. juni har det ikke været muligt at købe franske hotdogbrød i butikkerne. Det er uvist, hvornår de er tilbage.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor er der ingen franske hotdogbrød i butikkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor er der ingen franske hotdogbrød i butikkerne

Nyder af hjemmelavede franske hotdog i Korsør undrede sig over, at ingen butikker i Korsør overhovedet sælger de franske hotdogbrød med forproduceret hul. Det måtte Sjællandske finde årsagen til, mente han. Mug er forklaringen. Og der er ingen brød i butikkerne i hele Danmark.

Opdateret 15. juli 2020 kl. 00:05
Slagelse - 10. juli 2020 kl. 08:13
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som lokal avis er det altid en fornøjelse at modtage tip og udfordringer fra læserne. Forleden kom en af de mere specielle fra en mand i Korsør, der elsker at spise hjemmelavede franske hotdog.

- Hvorfor er der ikke en eneste butik i Korsør, der sælger franske hotdogbrød længere, lød spørgsmålet til Sjællandske fra manden, der ikke ønsker sit navn frem.

Schulstad har problemer

Det skulle hurtigt vise sig, at det ikke var et isoleret problem for butikkerne i Korsør, men for samtlige dagligvarebutikker i hele Danmark, der normalt har de lange, hullede pølsebrød på hylderne.

Hos Salling Group med Netto, Føtex og Bilka får Sjællandske bekræftet, at det er korrekt, at der i længere tid ikke er solgt franske hotdogbrød i butikkerne, fordi Schulstad har problemer med at levere dem.

Hvad med konkurrenten?

Mon så ikke konkurrenten Kohberg kan levere?

Nej, lyder det fra marketing- og kommunikationschef Britt Hougaard hos Kohberg.

- Vi har desværre ikke franske hotdogbrød i vores sortiment, siger Britt Hougaard.

Masser af hotdogbrød

Under opklaringsarbejdet med at finde årsagen til de manglende omfavnende brød til pølser i butikkerne, er Sjællandske forbi et rejsegilde ved Tårnborg Kirke, der helt traditionelt fejres med en pølsevogn.

- Har du franske hotdogbrød?
- Ja, masser. Vi mangler dem ikke, siger pølsemanden og henter straks en hel pose for at understrege sine ord.

Mystisk.

Mug er årsagen

Sjællandske kontakter Schulstad, hvorfra den administrerende direktør for Schulstads 1200 medarbejdere og seks industribagerier i Danmark, Allan Christiansen, ringer op.

- Vi trak alle franske hotdogbrød tilbage fra butikkerne den 9. juni, fordi der blev konstateret mug på brødene, inden holdbarheden på tre uger udløb, siger Allan Christiansen.

Han forklarer, at brødene pakkes friskbagte i plastik- emballage, som får suget ilt og luft ud, så de kan holde sig i tre uger. På samme måde som pitabrød emballeres.

Allan Christiansen understreger, at de franske hotdogbrød ikke kommer tilbage på butikshylderne, før årsagen til, at de mugner for hurtigt, er fundet.

Uvist hvornår

- Vi står for kvalitet, så vi leverer ikke franske hotdogbrød til butikkerne, før vi er helt sikre på, at de kan holde sig i tre uger uden at mugne. Men vi har endnu ikke fundet forklaringen, så jeg kan ikke sætte tid på, hvornår de er tilbage, siger Allan Christiansen.

Han tilføjer, at for hver justering af produktionen af brødene skal der ventes i tre uger for at se, at der ikke dannes mug.

- Hvorfor er der franske hotdogbrød i pølsevognene?

- Der er fordi, de franske hotdogbrød til foodservice-markedet inklusiv pølsevogne leveres frosne. De fryses ned og pakkes lige efter bagning, siger Allan Christiansen.

Tak for tip

Sjællandske modtager med tak andre tip og spørgsmål fra læserne.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk