24. august 2019
Ifølge talsmand Jens Møller er alle muligheder i Korsør undersøgt, og kun Kabeldepotet er egnet til et bryghus med restaurant og scene. Dronefoto: Morten Mikkelsen 24Produktion
Ifølge talsmand Jens Møller er alle muligheder i Korsør undersøgt, og kun Kabeldepotet er egnet til et bryghus med restaurant og scene. Dronefoto: Morten Mikkelsen 24Produktion
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kabeldepotet eneste mulighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kabeldepotet eneste mulighed
Slagelse - 23. marts 2019 kl. 17:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Først og fremmest en meget stor tak for den massive opbakning til ideen om et bryghus.

Fra alle hjørner af landet kommer der kommentarer fra »gamle« korsoranere, der konstaterer, at der endelig sker noget i den by, som alle holder af.

Og ja, vi vil gerne anvende Kabeldepotet - det er ingen hemmelighed. Og vi har gennemgået ALLE byens muligheder - og der er ikke andre placeringer, der er brugbare.

Indenfor den seneste uge, er Korsør ramt af endnu to rigtig dårlige historier. Medarbejdere flyttes fra genoptræningscentret til Slagelse. Og Cafe Dish Dash i Havnegade lukker og flytter til Slagelse. Den udvikling har reelt stået på, de seneste 20-30 år, uden at nogen har kunnet ændre det. Det er ikke »nogens skyld«, det er bare en hård udvikling, der har ramt byen. Butikkerne lukker, kulturinstitutionerne kan ikke fastholde gæsterne, Broløbet er væk, osv.

Nu kan der endeligt ske noget. Nogen har gjort noget. For vi har skabt ideen om et bryghus, fået begejstring ind i byen og skaffet eksterne investorer. Alene det at skaffe private investorer til noget i Korsør, er ekstremt vanskeligt, hvornår er det sidst sket?

Korsör Bryghuus kan noget som andre ideer ikke kan. Det skaffer privat kapital, det giver events og aktiviteter, det giver indtægter, det betyder skattekroner til kommunen, det skaber nye arbejdspladser og trækker mennesker til byen i et omfang, der er helt ukendt for Korsør. Forestil dig et godt spisested, ølbrygning med lokalt Korsør Øl, stand-up og koncerter, events året rundt og masser af glade mennesker. Så ser du Korsör Bryghuus for dig.

Bryghuset kan også bane vejen for andre ting og begivenheder i Korsør by. Vi har nemlig mange andre ideer, vi fremover gerne vil arbejde med. I flere år har mange politikere talt om byens katastrofale udvikling - vi er helt enige. Nu opfordrer vi til, at privat kapital, foretagsomhed og folkelig begejstring, bl.a. via folkeaktier bliver belønnet af politikerne. Det vil øge stoltheden i byen - og det har vi vist brug for.

Ingen af os bag projektet har personlig vinding ved etableringen af et bryghus. Men vi vil bare gerne have, at der sker noget i byen. Det har i øvrigt hele tiden ligget os på sinde, at der kan skaffes en god placering til kunstnerne på Kabeldepotet. Men vi skal også være ærlige og sige, at vi ikke forstår, at kunstnergruppen absolut skal have kommunens i særklasse bedste placering. Det er fint, at de ikke har betalt husleje i 20 år, og måske heller ikke skal gøre det fremover. Men så kunne de måske tage til takke med den »næstbedste ejendom«? De er jo på ingen måde afhængige af placeringen. Så kan der arbejdes videre med bryghusprojektet, som kun kan leve i Korsør, hvis rammerne er absolut optimale.

Vi beder politikerne tage stilling til følgende: Har Korsør brug for udvikling og nye ideer - eller skal vi fortsætte med afviklingen af byen?

På Korsør Bryghus vegne
Jens Møller

talsmand
Sylowsvej, Korsør.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk