29. maj 2020
8-årige Rasmus Thomassen og 10-årige August Larsen var klar til kamp.
gallery icon

Se billedserie

8-årige Rasmus Thomassen og 10-årige August Larsen var klar til kamp.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De nordiske guder indtog Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De nordiske guder indtog Slagelse
Slagelse - 23. juli 2018 kl. 07:00
Af Niklas Asp Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et drabeligt slag mellem de nordiske guder udspillede sig lørdag på plænerne bag biblioteket, da 10 børn mellem 9 og 14 år var mødt op for at blive en del af Rollespilsakademiets univers, hvor guden Loke havde fundet på en række prøvelser.

Ingen kom rigtigt til skade - eller døde - i kampens hede, men smilene var ikke til at tage fejl af, da de unge nyudklækkede guder bevægede sig ind i et ukendt univers.

Og det er netop det, som rollespil kan, fortæller ansvarlig, Louise Amalie Juul.

-Når børnene kommer ind i vores univers, så bliver de udfordret og får måske prøvet nogle grænser af, hvor de bliver sat i situationer, som de ikke er vant til normalt - og vi kan mærke, hvordan de bliver mere og mere åbne i løbet af en dag, fortæller Louise Amalie Juul.

Og der mangler ikke noget, når Rollespilsakademiet rykker ud. På et spilsekund blev de ti børn forvandlet til små nordiske krigere, som ville passe direkte ind i den tidsperiode.

- Vi medbringer altid alt udstyr til børnene, så de har sværd og remedier til, når de skal igennem udfodringerne, for det gør det hele lidt mere autentisk, og så lever de sig også ind i det på en helt anden måde, fortæller Louise Amalie Juul.

Solen stod højt på himlen, da slagene blev udkæmpet på græsplænen, men det var ikke noget, der forhindrede de unge i at kæmpe videre, mens deres forældre så på. Dog var der enighed blandt de små guder om, hvor det var bedst at lægge sig til at dø, når man var blevet ramt af modstanderens sværd.

- Det er altså bedst at lægge sig og dø i skyggen, for ellers bliver det alt for varmt, når vi bliver sendt til Valhalla, lød det fra en af krigerne.

Og det var tydeligt, at der var enighed om den udmelding.

Men det er ikke kun drabelige slag og udfordringer. det hele. Igennem dagen gør Louise Amalie Juul også meget ud af at fortælle om, hvad nordisk mytologi er, og hvilke guder og historier, der er forbundet med mytologien

- Samtidig med at børnene har det sjovt, prøver vi også at fortælle dem lidt om, hvordan det har været i gamle dage, så de i sidste ende også lærer noget, når vi kommer ud, siger Louise Amalie Juul.

Og så snart de nordiske guder havde forladt slagmarken i Slagelse, drog de videre til Korsør Fæstningen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk