20. april 2019
Maria Bjerring Petersen, til venstre, og Nicoline Fuglsang fra kommunens folkesundheds-afdeling talte blandt andre med Signe Kirstine Petersen om det vigtige i at være glad. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Maria Bjerring Petersen, til venstre, og Nicoline Fuglsang fra kommunens folkesundheds-afdeling talte blandt andre med Signe Kirstine Petersen om det vigtige i at være glad. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De glade er sunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De glade er sunde
Slagelse - 12. oktober 2018 kl. 09:22
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan godt være, at de drikker store mængder sodavand og energidrikke. Det kan også godt være, at en del af dem ikke dyrker sport i en forening. Der var også nogle, der ind imellem var ude for at ryge, men de studerende på erhvervsskolen ZBC i Slagelse var meget interesserede i at høre de sunde budskaber ved alle standene inde på skolen, hvor kommunens sundhedsuge havde slået lejr.

Her kunne de unge blandt mange andre møde Maria Bjerring Petersen og Nicoline Fuglsang fra kommunens afdeling for folkesundhed. De ville gerne tale med de unge om mental sundhed, og de afleverede en opskrift på, hvordan man styrker sin mentale sundhed: Gør noget aktivt, gør noget sammen og gør noget meningsfuldt.

- En aktivitet er også at læse en bog, snakke med en kollega eller at tage trappen i stedet for elevatoren, forklarede Maria og sammenfattede mental sundhed i, hvad der gør mennesker glade.

- Og hvis man har det godt mentalt, får man det også godt fysisk. Hvis vi bare kan få snakket med fem mennesker, som begynder at reflektere over, hvad der gør dem glade, har det været en rigtig god dag, tilføjede hun og slog fast, at der var mange af de unge, der gerne ville høre om, hvor vigtigt det er at være glad.

Signe Kirstine Petersen var en af dem, der besøgte den mentale sundhedsbod.

- Jeg bliver glad af at være sammen med dyr. Jeg har både hunde, heste, katte og en ged derhjemme. Jeg går tit hen til min hund, når jeg er ked af det, fortalte Signe, der da også er i gang med landbrugsuddannelsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk