30. juli 2021
Alberte Maria Lodahl, til venstre, og Alberte Emma Ahrensbøll præsenterede deres projekt for ledelsen i SK Forsyning.
gallery icon

Se billedserie

Alberte Maria Lodahl, til venstre, og Alberte Emma Ahrensbøll præsenterede deres projekt for ledelsen i SK Forsyning.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cyklister kan tænde lamper på Fodsporet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cyklister kan tænde lamper på Fodsporet
Opdateret 20. september 2015 kl. 21:34
Slagelse - 18. september 2015 kl. 07:22
Af Per Vagnsø

Fodsporet på den nedlagte jernbane mellem Slagelse og Næstved og andre cykelstier er meget mørke om aftenen i vinterhalvåret, men normal gadebelysning er dyr, og lamperne vil ofte være tændt, uden at nogen egentlig har brug for deres lys.

Det problem findes der imidlertid en løsning på, mener to elever fra 8. klasse på Antvorskov Skole. Alberte Maria Lodahl og Alberte Emma Ahrensbøll har på skolens science-linje udviklet et system, der ved hjælp af afstands-sensorer registrerer, hvornår en cykel kommer forbi en lygtepæl. Når det sker, tænder lamperne forude, og til gengæld lyser den ikke, når cykelstien ligger øde hen. Så bliver der ikke brugt energi unødigt.

- Ja, vi synes jo selv, at det er en virkelig god idé, og vi er selv utrygge, når vi cykler i mørke, sagde Alberte Maria Lodahl.

Genial, men for dyr

Idéen lyder genial, og det var også den kommentar, de to piger fik, da de præsenterede idéen om intelligent belysning for SK Forsynings ledelse og et af forsyningsselskabets bestyrelsesmedlemmer, Henrik Brodersen (DF), der samtidig er formand for kommunens landdistrikts-, teknik- og ejendomsudvalg.

- I har helt sikkert fat i noget af det rigtige, lød det fra SK Forsynings tekniske direktør, Henrik Birch, da han blev præsenteret for idéen.

- Det er genialt tænkt, tilføjede udvalgsformand Henrik Brodersen, men han har ingen penge til at føre idéen ud i livet.

Pigerne har lavet en model af en delstrækning med lygtepæle i 3D-print, LED-pærer og sensorer. Og sågar blade og småsten nede på selve cykelstien.

LÆS mere i Sjællandske

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk