6. april 2020
Denne klump blev hevet op af en pumpestation ved Alhøjvænget i Korsør. De mange danskere hjemme grundet coronakrisen giver tilstoppede kloakker, fordi de bruger toiletterne forkert. Privatfoto.
Denne klump blev hevet op af en pumpestation ved Alhøjvænget i Korsør. De mange danskere hjemme grundet coronakrisen giver tilstoppede kloakker, fordi de bruger toiletterne forkert. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-krise stopper pumper i kloakkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-krise stopper pumper i kloakkerne
Opdateret 26. marts 2020 kl. 08:47
Slagelse - 26. marts 2020 kl. 07:11
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med flere danskere hjemme, kommer der også mere forkert som fiberklude, engangsservietter og hår i toiletterne, hvor kun tre ting må skylles ud.

En ulækker sammenfiltret grå klump bestående af fiberklude, engangsservietter med menneske hår som effektiv »lim« blev forleden hevet op ad en pumpestation på Alhøjvænget i Korsør. Alarmen fra pumpestationen var gået hos SK Forsyning, fordi pumpen grundet førnævnte klump ikke længere kunne køre og bringe kloakvand med mere ud til Korsør Renseanlæg.

- Vi oplever en markant stigning af tilstoppede pumpestationer næsten dagligt på grund af coronakrisen, siger Marlene Sadowski til Sjællandske. Hun er informationsmedarbejder hos SK Forsyning. Hun forklarer, at årsagen skal findes i, at langt flere nu er hjemme på privatadressen som følge af smittefaren fra coronavirus.

Nej til menneskehår
- Jeg er sikker på, at børneinstitutioner ikke smider engangsservitetter og fiberklude i toilettet, når de har skiftet ble på børnene, men meget tyder på, at det altså sker, når folk nu er hjemme med deres børn, siger Marlene Sadowski.

Hun nævner også menneskehår, som en stor udfordring for kloakpumperne.

- Når langhårede tager et bad, ligger der efterfølgende som regel hår ved risten. Det skal smides i skraldespanden og ikke i kloakken. For hår er helt perfekt til at filtre sammen om pumperne og binde andre materialer fast til dem, siger Marlene Sadowski.

Kun tre ting i toilettet
Problemet er velkendt i hele Danmark, hvorfor forsyningselskaber og kloakmestre har iværksat en oplysningskampagne om, at der kun er tre ting, der må skylles ud i toilettet - nemlig lort, pis og papir, som det er formeleret i kampagnen, der altså kalder en spade for en spade!

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk