24. januar 2021
Det, jeg havde at gøre med, er brugt, siger Anett Bratved.
Det, jeg havde at gøre med, er brugt, siger Anett Bratved.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Catering i knæ og er tæt på at give op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Catering i knæ og er tæt på at give op

Anett Bratveds cateringfirma lider hårdt under corona-restriktionerne. Kun i forbindelse med begravelser må hun have selskaber i lokalerne i SBI’s klubhus. Regningerne hober sig op.

Slagelse - 13. januar 2021 kl. 05:30
Af Per Vagnsø

Anett Bratved er snublende tæt på at lukke Bratved Catering, som hun har drevet siden 2004.

Den øjeblikkelige situation stort set uden kunder gør det umuligt for hende at overskue, hvordan hun skal fortsætte, og ligesom de fleste andre regner hun ikke med, at de nuværende corona-restriktioner bliver lempet efter 17. januar. Der synes nærmere at være udsigt til et »tværtimod«.

I et Facebook-opslag reklamerer hun næsten galgenhumoristisk med luftsteg og vindfrikadeller - til 50 kroner.

- Kunderne holder sig tilbage. Det bliver kun til lidt smørebrød hist og pist, men det er så lidt, at det koster mig penge at gå ud og smøre 10 stykker. Det er alvorligt. Det, jeg havde at gøre med, er brugt. Jeg har ikke selv fået løn siden 1. juli, siger Anett Bratved.

Hun har en ansat på flextid plus en smørebrødsjomfru, men hun har stort set ikke noget at sætte dem til.

Kan være nødt til at sige stop

I foråret havde hun god hjælp fra hjælpepakkerne, men sidst kunne hun kun få omkring 3.000 kroner, fordi hjælpen skulle beregnes ud fra de traditionelt stille måneder i sommerhalvåret.

- Men så var revisorregningen blevet på 15.000 kroner. Jeg kan ikke overskue situationen lige nu. Jeg kan være en af dem, der bliver nødt til at sige stop, siger hun.

Den eneste løsning, hun kan få øje på, er et hævet forsamlingsloft.

Som det er nu, må hun slet ikke servere for nogen i lokalerne i SBI's klubhus. Bortset fra i forbindelse med begravelser, hvor det er antallet af kvadratmeter, der er afgørende for, hvor mange mennesker der må være.

- Begravelserne har været den eneste åbning. Det er faktisk dem, der har båret mig igennem efteråret. Hvis jeg dækkede op med afstand, kunne her være 80, men de fleste gange var her mellem 20 og 30, fortæller Anett Bratved.

Ud af huset er der næsten heller ikke nogen efterspørgsel. Kun lidt smørebrød fredag og lørdag.

- Folk holder jo heller ikke større sammenkomster hjemme hos dem selv, og når man altid har kørt med »minimum ni kuverter«, er den nuværende situation yderst problematisk, uddyber hun.

Stadig åbent

Når man spørger hende, hvad næste skridt så er nu, svarer Anett Bratved:

- Næste skridt er... Jeg ved det ikke. Måske skal jeg spørge, om jeg kan låne yderligere i banken. Eller kaste håndklædet i ringen. Men her er ikke lukket og slukket endnu.

Dermed siger hun også, at kunder er mere end velkomne med bestillinger. Også på andet end luftsteg og vindfrikadeller.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk