4. juli 2020
En mand var tæt på at forbløde efter et knivstik på Byskov Allé 1. juni sidste år. Nu er endnu en person i sagen blevet varetægtsfængslet.
En mand var tæt på at forbløde efter et knivstik på Byskov Allé 1. juni sidste år. Nu er endnu en person i sagen blevet varetægtsfængslet.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byskov Allé-sagen: Mulig hovedmand varetægtsfængslet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byskov Allé-sagen: Mulig hovedmand varetægtsfængslet
Slagelse - 22. oktober 2019 kl. 06:30
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En mand af udenlandsk herkomst blev mandag formiddag varetægtsfængslet i foreløbig fire uger - frem til den 14. november. Han er sigtet for forsøg på manddrab og grov vold, da han er en del af en større sag om knivstikkeri i Byskovparken sidste år.

arrow Læs også: Hash og uro: Unge råbte og røg i opgang

Mens flere personer allerede er dømt i sagen, som Sjællandske også har omtalt flere gange, så har politiet ikke været i stand til at finde den mand, der nu er blevet varetægtsfængslet - før nu:

- Han dukkede aldrig op i retten sidste år, og vi har en formodning om, at han var i udlandet, siger anklager Susanne Bluhm til Sjællandske.

Men manden blev altså spottet i København i sidste uge, og så kunne politiet slå til.

Hans anholdelse blev opretholdt i tre gange 24 timer, før han blev fremstillet i grundlovsforhør mandag.

Det skyldes ikke mindst, at det først efter lørdag igen blev tilladt for Retten at bruge teleoplysninger - oplysninger, som er vigtige for den aktuelle sag. Anklageren forventer ikke, der går så lang tid, før der bliver afsagt dom i sagen.

- Langt størsteparten af efterforskningsarbejdet er jo lavet for længst, så jeg regner med, at sagen kan afsluttes ret hurtigt, siger hun.

Den såkaldte »Byskov Allé-sag« kulminerede den 1. juni sidste, hvor et maskeret »tæskehold« fra Københavns-området pludselig dukkede op på Byskov Alle og blandt andet tildelte en mand syv knivstik.

Tre deltagere fra tæskeholdet fik siden hver mellem 50 dages og fire måneders ubetinget fængsel - den længste straf på to år og seks måneders ubetinget fængsel fik den 25-årige Abdallah Walid Hamadeh, som også i retten erkendte, at han førte kniven, der blandt andet perforerede en lunge og kostede et livsfarligt blodtab hos offeret.

Den 20-årige Abdullah Rebeh Al-Enazi blev idømt to års ubetinget fængsel for sin deltagelse i overfaldet, der af flere blev betegnet som »æresvold«. Hele balladen bunder nemlig i, at en 30-årig kvinde fra Slagelse tillod sig at afvise tilnærmelser fra en 28-årig mand, der dengang stadig var efterlyst af politiet og formentlig opholdt sig i Libanon.

Men domsmandsretten i Næstved mente i stedet, at den grove vold og chikane mod Slagelse-familien mere bundede i jalousi end i religiøs ære.

Det lykkedes ikke Sjællandske mandag at få flere detaljer om den mand, der nu er varetægtsfængslet. Men da sagen kørte sidste år, var det kun den formodede bagmand, som var i udlandet - formentlig i Libanon. Og hvis den nu varetægtsfængslede mand er identisk med ham, så kan det reelt være den egentlige hovedmand, der nu er fanget. Det vil den kommende retssag formentlig kaste lys over.

arrow Unge skaber uro: Utrygge beboere indkaldes til borgermøde
24. juni 2019 kl. 16:36 Opdateret: kl. 20:24
arrow Videoovervågning virker ikke: Unge plager fortsat område
15. maj 2019 kl. 08:13 Opdateret: kl. 08:09
arrow Politi jagter bagmænd: Massivt salg af narko i nattelivet
07. december 2017 kl. 06:00 Opdateret: kl. 10:28
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk