20. oktober 2021
Dansk Folkeparti afslutter valget med øretæver fra vælgerne og taber stemmer til andre højreorienterede partier. Byrådsmedlem Henrik Brodersen fra Slagelse Kommune vurderer derfor, at han mister sin plads i Folketinget.  Foto: Korsør Havn.
Dansk Folkeparti afslutter valget med øretæver fra vælgerne og taber stemmer til andre højreorienterede partier. Byrådsmedlem Henrik Brodersen fra Slagelse Kommune vurderer derfor, at han mister sin plads i Folketinget. Foto: Korsør Havn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådsmedlem forudser farvel efter vælgerlussing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem forudser farvel efter vælgerlussing
Opdateret 06. juni 2019 kl. 10:28
Slagelse - 06. juni 2019 kl. 06:08
Af Fleur Sativa

Mens de nyopstillede partier Nye Borgerlige og Stram Kurs har høstet tusindvis af stemmer i Slagelse, går Dansk Folkeparti tilbage efter gårsdagens Folketingsvalg.

arrow Læs også: Overblik - Sjællands Storkreds: DF halveret - LA helt ude

Samlet mister partiet 8.033 af sine vælgere i Slagelse, hvilket betyder, at partiet har fået 16,7 procentpoint færre stemmer end ved valget i 2015. Dengang fik Dansk Folkeparti hele 28,2 procent af stemmerne i Slagelse Kommune.

For byrådsmedlem i Slagelse Kommune Henrik Brodersen (DF), der har siddet i Folketinget siden seneste valg, betyder det, at hans arbejdsplads ikke længere vil være på Christiansborg. Det vurderer han selv, allerede før de personlige stemmer er talt op.

- Så i morgen (torsdag, red.) skal jeg jo op på jobcenteret, fortæller han, da Sjællandske fanger ham på valgaftenen.

Ifølge Henrik Brodersen vidste han godt, at Dansk Folkeparti ikke ville få et »kanonvalg som sidst«, men han havde alligevel håbet, at det var gået partiet bedre.

Nedgangen skyldes ifølge folketingsmedlemmet selv, at partiet har været uheldige med et par »møgsager«, ligesom nye højreorienterede partier som Nye Borgerlige og Stram Kurs har ført sig frem på udlændigepolitikken og stjålet nogle af stemmerne.

Af såkaldte møgsager kan nævnes, at Dansk Folkeparti blandt andet er blevet kritiseret for at være idémand til en omfartsvej til 377 millioner kroner ved Mariager, som er en del af en trafikaftale med regeringen.

Derudover har partiet også fået kritik i sagen om Radio24syvs fremtid.

Dansk Folkeparti krævede i forbindelse med sommerens medieaftale med regeringen, at den kommende vinder af udbuddet til radiobåndet FM4, hvor Radio24syv i dag sender, skal have hovedsæde i Vestdanmark.

Det geografiske krav har afholdt Radio24syv fra at søge om forlænget sendetilladelse, når den nuværende udløber i oktober.

- Men sådan er politik jo. Nu er vi i 20 år gået frem, og nu skal vi have et par lussinger. Det er vælgerne, der bestemmer, og det respekterer jeg, forklarer Henrik Brodersen og uddyber:

- Nu skal vi bare have vælgerne tilbage, og det begynder vi på allerede i morgen (torsdag, red.).

arrow Knuth: Venstre-fremgang kan smitte af på kommunalvalget
06. juni 2019 kl. 11:15 Opdateret: kl. 23:54
arrow DF ændrer ikke politik
06. juni 2019 kl. 10:37 Opdateret: kl. 11:21
arrow Udlændingepolitikken ligger fast
06. juni 2019 kl. 10:35 Opdateret: kl. 10:35
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk