24. oktober 2019
Hundredvis hjalp forleden med at få udbredt billeder af to kvinder i færd med at stjæle tøj i tøjforretningen Concept. Manøvren med at dele overvågningsbilleder er dog lovstridig.
Hundredvis hjalp forleden med at få udbredt billeder af to kvinder i færd med at stjæle tøj i tøjforretningen Concept. Manøvren med at dele overvågningsbilleder er dog lovstridig.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budskab til butikstyve: - Vores forretninger er ikke et tag selv-bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budskab til butikstyve: - Vores forretninger er ikke et tag selv-bord
Slagelse - 24. april 2019 kl. 07:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forarget Concept-butiksejer lagde forleden overvågningsbilleder af to langfingrede kvinder på de sociale medier. Opslagene gav pote, og en del af varerne er nu tilbage i butikken. Den pågældende indehaver er desuden klar til at gøre det igen, trods manøvren er lige så lovstridig som selve tyveriet.

arrow Læs også: Deling af tyveribillede kan koste butiksejer endnu en bøde

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skal der en anmeldelse til for, at der gøres mere ved sagen.

- Vi foretager os ikke yderligere, før en forurettet eller nogle andre anmelder, at butikken imod reglerne har udstillet nogen for at have gjort noget kriminelt, siger politikommissær Tom Stysiek, der dog lægger vægt på, at billederne er ulovlige at lægge ud til offentligheden, uanset om der så er sket et tyveri eller ej.

Selv om man i Slagelses erhvervs- og cityforening, Business Slagelse, vægrer sig ved at tilslutte sig tiltaget om at lægge overvågningsbilleder på de sociale medier, er der opbakning til butikker, der er godt trætte af tyvagtige kunder.

Det siger formand Torben Kjerulff, der hører fra flere forretninger, at der fra tid til anden er problemer med langfingrede gæster.

- Vi prøver at klarlægge, hvornår det er værst. Det er mere i nogen forretninger end andre, og det skal der selvfølgelig laves om på, siger Torben Kjerulff.

Han siger blandt andet, at Business Slagelse taler om vagtordninger på de tidspunkter, hvor flest melder om uhæderlige besøgende og sågar hele grupperinger.

I det hele taget mener han, at samarbejdet på tværs af butikker er vigtigt.

- Det er der meget fokus på. Man kan eventuelt lave noget sms-kæde, for det her skal bremses. Vores butikker er ikke noget tag selv-bord, påpeger han.

I forvejen gør man brug af et internt kommunikationssystem, hvor der netop kan advares imod tyveknægte.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk