15. oktober 2018
I september 2012 vaklede stolen alvorligt under beredskabschef John Olesen. Fem år efter er problemerne ikke blevet mindre, fortæller flere brandfolk i Slagelse Brand og Redning.  Arkivfoto
I september 2012 vaklede stolen alvorligt under beredskabschef John Olesen. Fem år efter er problemerne ikke blevet mindre, fortæller flere brandfolk i Slagelse Brand og Redning. Arkivfoto
Foto: Kristian Buchmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandfolk har mistet tilliden til deres chef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandfolk har mistet tilliden til deres chef
Slagelse - 07. november 2017 kl. 06:10
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et stort flertal af brandfolk hos Slagelse Brand og Redning har sendt et brev til kommunen, hvor de opridser talrige problemer i forhold til deres chef. Problemerne er så store, at brandfolkene i Slagelse har været tæt på et indgive en kollektiv opsigelse i protest mod beredskabschef John Olesen.

arrow Læs også: Slagelses beredskabschef fratrådt

I stedet har de nu sendt en meget alvorlig »bekymringsmail« til borgmesteren og kommunaldirektøren.

I brevet, som blev afsendt i fredags og som cirka 90 procent af brandfolkene står bag, opremses en stribe konkrete kritikpunkter.

- John Olesen er stort set aldrig til stede på stationen. Når han deltager - maksimalt en til to gange om året - til personalemøder, fremstår han uinteresseret. Ligeledes ser vi ham hverken til brand, uddannelse eller andre lejligheder. De tilfælde, hvor John Olesen lejlighedsvis deltager ved personalemøder i Slagelse, oplever vi en beredskabschef, som udviser arrogance, nedladenhed og til tider regulær overfusende adfærd, står der blandt andet i brevet.

I følge brandfolkene har beredskabschefens ledelsessvigt gentagne gange været skyld i alvorlige fejl og mangler i selve beredskabet - fejl, som i værste tilfælde kan koste liv.

For fem år siden var John Olesen meget tæt på at miste sit job efter vedvarende rygter om et alvorligt alkoholmisbrug.

Daværende kommunaldirektør Søren Lund Hansen indkaldte dengang beredskabschefen til en »kammeratlig samtale«, som endte med, at Olesen fik »det gule kort« - men beholdt sit job. Nu vil borgmester Stén Knuth (V) og konstitueret kommunaldirektør Ole Kristensen bruge de næste par dage på at undersøge sagen nærmere.

arrow Ansatte har påtalt problemer med beredskabschef i to år
15. november 2017 kl. 09:28 Opdateret: kl. 09:49

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk