19. september 2019
Ejendomme i Slagelse Kommune er forsikrede, hvorfor Birkelunden ikke bliver ramt rent økonomisk af branden. Det koster dog Slagelse Kommune 100.000 kroner i selvrisiko. Birkelunden holder åbent igen mandag. Foto: Niklas Asp Nielsen
Ejendomme i Slagelse Kommune er forsikrede, hvorfor Birkelunden ikke bliver ramt rent økonomisk af branden. Det koster dog Slagelse Kommune 100.000 kroner i selvrisiko. Birkelunden holder åbent igen mandag. Foto: Niklas Asp Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brand i institution koster kommunen 100.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brand i institution koster kommunen 100.000 kroner
Slagelse - 20. oktober 2018 kl. 07:00
Af Niklas Asp Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter røgen har lagt sig, og oprydningsarbejdet er ved at være overstået i børneinstitutionen Birkelunden, skal skaderne nu gøres op.

arrow Læs også: Børneinstitution genåbner efter brand: - Helt utroligt samarbejde

Og her melder spørgsmålet sig om, hvem der i sidste ende kommer til at betale for følgeskaderne af branden, hvor især en del af tagkonstruktionen har lidt skade.

Slagelse Kommune er som udgangspunkt selvforsikret, men indkøbs- og forsikringschef Henrik K. Larsen oplyser, at man har forsikret ejendommene i kommunen.

- Vi har i kommunen valgt at forsikre vores ejendomme, hvor vi har en selvrisiko på 100.000, og ellers er det vores forsikringsselskab, der dækker det resterende beløb, fortæller forsikringschefen.

Det er de enkelte institutioner, der betaler en forsikringspræmie til forsikringsordningen, der ifølge Henrik K. Larsen er en langt mere gunstig aftale for institutionerne, end hvis den enkelte institution selv skulle tegne forsikring.

Og branden kommer ikke til at have økonomiske konsekvenser for Birkelunden.

- Vores forsikringsordning håndterer situationer som denne her med Birkelunden og går ind og betaler selvrisikoen på de 100.000 kroner. men skaderne ser ud til at løbe op i et noget større beløb end 100.000, men vi kan ikke sige noget om det eksakte beløb endnu, fortæller Henrik K. Larsen og tilføjer, at der fredag har været forsikringsmedarbejdere fra kommunen ude at kigge på skaderne sammen med forsikringsselskabet for at gøre skaderne op.

Som Sjællandske tidligere har beskrevet, efterforsker Sydsjællands og Lolland-Falsters Politiet branden som påsat, og politiet har nu undersøgt børneinstitutionen.

Allerede fra første færd havde politiet en mistanke om, at branden var påsat - og den mistanke er siden blevet bekræftet af de tekniske undersøgelser.

- Vi er dog usikre på, om det er et »uheld« - altså, at nogle unge har leget med ild, som pludselig har taget magten fra dem, eller om det er nogen, som med vilje har sat ild til bygningen, siger politikommissær Tom Stysiek fra lokalpolitiet til Sjællandske.

Under alle omstændigheder har sagen en meget alvorlig karakter, og politiet har også efterlyst vidner til ildspåsættelsen.

- Vi har fået flere brugbare henvendelser, som vi arbejder videre med, men vi er fortsat interesserede i at høre fra alle, som måtte set eller hørt noget i området omkring Baldersvej onsdag mellem 17.30 og 18, siger han.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

arrow Personale og børn er flyttet efter brand i institution
18. oktober 2018 kl. 11:04 Opdateret: kl. 11:04
arrow Brand i institution var sandsynligvis påsat
17. oktober 2018 kl. 20:53 Opdateret: kl. 20:53

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk