24. september 2021
Dansk Folkeparti opstiller Martin Henriksen som folketingskandidat i Slagelsekredsen, hvor kultur- og kirkeminister Joy Mogensen er kandidat for Socialdemokratiet. Foto: Kenn Thomsen
Dansk Folkeparti opstiller Martin Henriksen som folketingskandidat i Slagelsekredsen, hvor kultur- og kirkeminister Joy Mogensen er kandidat for Socialdemokratiet. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bramfri DF'er satser på comeback: Ser frem til gensynet med Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Bramfri DF'er satser på comeback: Ser frem til gensynet med Slagelse

Martin Henriksen (DF) er blevet valgt som spidskandidat i Slagelsekredsen og er på vej med bog med bud på partiets genrejsning. Han har tidligere og ganske kortvarigt boet i Slagelse.

Slagelse - 21. august 2020 kl. 09:00
Af Carsten Lysdal

Når slaget skal stå, og vælgerne atter skal til stemmeurnerne for at sende kandidater på tinge - formentlig i 2023 - stiller også Martin Henriksen (DF) op.

arrow Læs også: Kulturhus og koranskole bekymrer naboer: Formand afviser grund til bekymring

Efter sit folketings-exit i fjor efter 14 år på Christiansborg lagde han ellers hovedet i blød og overvejede, hvorvidt hans politiske karriere som sådan var overstået.

- Da lokalformanden i Slagelse spurgte mig, havde jeg ikke gjort op med mig selv, om jeg ville fortsætte. Det var umiddelbart efter valget, siger den 40-årige folketingskandidat, som dog nu slår fast, at han selvfølgelig ikke er færdig.

Han er tidligere opstillet i eksempelvis København, men nu hedder det Sjællands Storkreds. Mere specifikt Slagelse, hvor han engang har boet i ti måneder.

I 2001 var han værnepligtig hos kamptropperne på Antvorskov Kaserne.

- Så jeg kender til Slagelse i forvejen og vil selvfølgelig frem mod næste valg være meget mere til stede, siger det tidligere folketingsmedlem, der aktuelt sidder i Dansk Folkepartis hovedbestyrelse.

Desuden har han efter sit farvel til Folketinget stået i spidsen for en gruppe i partiet, der skal udvikle politikken.

Masser at tage fat på

Martin Henriksen er bosat på Stevns, men egentlig opvokset i københavnsområdet. Det være sig på skiftende adresser på såvel vestegnen som i nogle øvrige hovedstadskommuner.

Han bor sammen med sin hustru Lea, der arbejder som pædagog, men er uddannet tjener og vagt.

- Så hun er god at have med ude, griner DF'eren, der er far til tre børn: en dreng og to piger.

Desuden har familien både hund og kat på deres 100 år gamle bondegård, mens kaninen, der indtil for nylig også huserede på adressen, er stukket af.

Afstanden til Slagelse er dog ingen hindring, og Martin Henriksen agter således at frekventere området jævnligt de næste par år.

Det er i den forbindelse både kaserne og sygehus - faktisk sundhedsområdet som helhed - han fokuserer på.

Larmen og balladen fra særligt Motalavej i Korsør har den seneste tid også vakt opmærksomhed, og særligt integrationsproblematikken er derfor fortsat et politisk kardinalpunkt.

- Det kommer jeg helt sikkert til at beskæftige mig med. Jeg har i stigende grad fulgt med i, hvad der foregår. Men sådan er det jo, når de radikale og socialisterne får for meget at sige. Så sker der ikke noget, og den rygrad, de bryster sig af at have, har de ikke, mener Martin Henriksen.

Kulturhus er et »skoleeksempel«

Han er ikke den typiske politiker, siger han selv. Han var ikke politisk aktiv i ungdommen, som mange andre på tinge er, og meldte sig egentlig først ind i Dansk Folkeparti i en alder af 20 år.

At han som folkevalgt viste sig som en fremtræden politiker, der gerne går i brechen for sine mærkesager, er imidlertid et faktum. Og han bliver gerne ved.

Han mener nemlig, at politikere over en bred kam - dog primært på venstrefløjen - bliver ved og ved med at give efter over for indvandrere og særligt muslimer.

Her nævner han specifikt den verserende sag omkring Slagelse Multikulturel Forening og kulturhuset på Landsgravvej i Slagelse, hvor en ny lokalplan skal bane vejen for en lovliggørelse af religiøse, kulturelle aktiviteter, der ellers ikke tidligere har været tilladt. En proces, der i 2018 blev igangsat fra politisk hold i Slagelse Byråd. I skikkelse af en dispensation, som foreningen ikke selv havde søgt om.

- Det er helt på månen. Det er et skoleeksempel på, hvor galt det kan gå, når man lader naiviteten overtage. Hvis bare man bliver ved med at give efter, så gør man det i den tro, at de vil indrette sig efter reglerne på sigt. Men det er ikke mentaliteten hos en stor del af de muslimer, der bor her. Hvis de kan få noget uden at give noget den anden vej, så er det, hvad mange af dem gør, postulerer Martin Henriksen, der i flæng nævner partier som Socialdemokratiet.

- De kan godt lide at vise og sige, at de er hårde i udlændingepolitikken. Men der er ikke meget rygrad, når det kommer til stykket. Og det her forbedrer i hvert fald ikke integrationen, men vil i stedet skabe problemer, mener han.

Glæde i partiforening

Martin Henriksen har en HF-eksamen og har tidligere arbejdet som postbud, chauffør, pædagogmedhjælper samt aftjent de ti måneders værnepligt i Slagelse. Han var medlem af Folketinget fra 2005-2019. Han er herudover ridder af Dannebrogsordenen og snart bogaktuel.

Han præsenterer inden længe sit bud på, hvordan Dansk Folkeparti kan genrejses.

B- Dansk Folkeparti skal igen være det førende parti, når det handler om udlændingepolitik. Jeg synes også, det er afgørende, at vi får gjort mere ud af hjemsendelsesdelen, siger han.

Bogen får titlen »Nationalt Selvforsvar«.

- Og nej. Det er ikke sådan en Lars Løkke-bog, hvor det beskrives, hvad jeg eller nogen anden har sagt på et tidspunkt. Det er en bog om, hvordan partiet skal udvikles, tilføjer folketingskandidaten, der blev valgt som spidskandidat onsdag aften.

Det glæder i øvrigt lokalformand for Dansk Folkeparti i Slagelse Peter Kiralyfalvy.

- Det er hamrende godt. Der var enighed hele vejen rundt. Det var jo egentlig min idé, siger han og uddyber, at talen om tilbagegang lokalt er en and.

- Hvis vi ser hos os, så kommer der flere medlemmer til, pointerer han.

arrow Muslimer inviterede indenfor efter stormvejr
21. september 2020 kl. 10:09 Opdateret: kl. 10:06
arrow Dansk Folkeparti: - Moské ved at blive sneget ind ad bagdøren
31. august 2020 kl. 22:23 Opdateret: kl. 09:27
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk