21. juni 2021
Kommunernes Landsforening (KL) tager ikke stilling til, om borgmester Stén Knuth taler usandt i svar til byrådet. Det er et skråplan, mener John Dyrby Paulsen (S).
Kommunernes Landsforening (KL) tager ikke stilling til, om borgmester Stén Knuth taler usandt i svar til byrådet. Det er et skråplan, mener John Dyrby Paulsen (S).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmesters »løgn« på Folketingets bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmesters »løgn« på Folketingets bord
Slagelse - 09. september 2017 kl. 07:00
Af Carsten Lysdal

»Da et byrådsmedlems spørgsmål til en borgmester er atypisk i en styrelsesretlig sammenhæng, har KL-konsulenterne ikke forholdt sig til indholdet og rigtigheden af borgmester Stén Knuths besvarelse af spørgsmålene.«

arrow Læs også: EU afviser at give aktindsigt i JIVE-sagen

Sådan lyder KL's svar på et spørgsmål stillet af Socialdemokratiets gruppeformand, John Dyrby Paulsen, i den netop udarbejdede rapport om brintbusprojektet i Korsør - en opfølgende, 23 sider lang svarrapport, som skulle besvare 25 af 44 stillede spørgsmål til den tidligere KL-rapport, som blev offentliggjort i juni og siden har fået flere hug.

- Det er nogle meget besynderlige og stærkt bekymrende svar fra KL, jeg har fået på mine spørgsmål. Hvis jeg skal uddrage essensen, så er det følgende: Det er ikke normalt, at et byrådsmedlem stiller spørgsmål til borgmesteren. Derfor har borgmesteren ikke pligt til at svare på sådanne spørgsmål, og derfor har KL valgt ikke at vurdere rigtigheden af svarene fra borgmesteren. Det er absurd, siger John Dyrby Paulsen til Sjællandske.

Den verserende sag er affødt af, at borgmester Stén Knuth på et tidspunkt til byrådet skriver, at Slagelse Kommune på baggrund af en politisk beslutning indtræder som »fuldbyrdet partner i JIVE-konsortiet.«

Men hvornår har nogen truffet beslutning om det, undrer det John Dyrby Paulsen, som her mener og konstaterer, at borgmesteren taler imod bedrevidende og altså ikke svarer sandt.

- Og at KL ikke vil tage stilling til, om han taler sandt, er en helt absurd argumentation, og det betyder jo i sin yderste konsekvens, at en borgmester kan svare hvad som helst på et spørgsmål fra et byrådsmedlem uden at skulle stå til ansvar for svarene, siger John Dyrby Paulsen, som har talt med partiets folketingsgruppe og nu vil rejse sagen i Folketinget.

arrow Konkurs: Krav for en halv million hos EUE
02. januar 2018 kl. 08:16 Opdateret: kl. 08:16
arrow Slagelse har spildt millioner i brintprojekt
08. december 2017 kl. 06:24 Opdateret: kl. 20:51
arrow Avis beklager omtale af fyret projektleder
16. november 2017 kl. 06:45 Opdateret: kl. 23:08
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk