27. september 2020
Finn Møllers meget specielle frimærke, som nu hænger på borgmesterkontoret. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Finn Møllers meget specielle frimærke, som nu hænger på borgmesterkontoret. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester på frimærke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester på frimærke
Slagelse - 16. september 2020 kl. 18:17

Slagelse-borgmester John Dyrby Paulsen (S) er kommet på frimærke. Frimærket er lavet i keramik af Finn Møller fra kunstgalleriet MØLLER i Mejeriet i Kirke Stillinge, og John Dyrby har netop haft besøg af Finn Møller, der troppede op på borgmesterkontoret med det hårde frimærke.

Dyrby havde købt frimærket med titlen »Borgmesteren«, der også indeholdt Slagelses byvåben.

- Jeg har efterhånden lavet mange frimærker med kendte personer: »Margrethe«, »Henrik«, »Præsidenten« og »Ministeren«, og de kommer når jeg bliver inspireret af noget, jeg støder på i for eksempel tv eller radio, fortæller Finn Møller.

Med borgmester-værket kom inspirationen dog fra John Dyrby selv.

I forbindelse med signeringen af det store gavlmaleri i Kirke Stillinge, deltog også borgmesteren, der blev vist rundt af Finn Møller. Undervejs gav de mange frimærker en god samtale og masser af grin mellem de to, og efterfølgende gik Finn Møller i tænkeboksen, for John Dyrby kunne jo være et godt emne til et nyt værk. Han havde sagt, at han aldrig gik med borgmesterkæden, og så kom motivet næsten af sig selv - borgmesterkæden hænger på en knage!

Da frimærket var færdigt, sendte Finn Møller et foto til borgmesterkontoret. Mest for at John Dyrby kunne få lov til at give sin kommentar, men det endte så med at komme til at hænge på hans kontor.

Da coronaen kom, var galleriet lukket i fire uger, men de blev udnyttet i keramikværkstedet, hvor Finn Møller fik lejlighed til at fordybe sig i sin egen kunst, og en frimærkesamling i keramik så dagens lys.

Påhittet har været en stor succes, så der bliver løbende fyldt op i »frimærkesamlingen«, så der altid er cirka 50 at vælge mellem, lige fra kongehuset til tegneseriefigurer - og altså også en borgmester.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk